Borsa Vini Zuid-Italië | do 4 juni 2015 | Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam

door | 28 apr 2015 | importeurs, Nieuws

logo-triade

Op donderdag 4 juni 2015 organiseert het Italian Trade Agency (ITA) een wijnbeurs in samenwerking met ruim 20 wijnmakers uit de Zuid-Italiaanse regio’s Campanië, Sicilië, Apulië en Calabrië. Deze bijzondere overzichtsproeverij van Zuid-Italiaanse wijnen vindt plaats in het imposante Muziekgebouw aan het IJ met een magnifiek uitzicht over het IJ en de binnenstad van Amsterdam. De wijnbeurs is uitsluitend bestemd voor de vakhandel, pers en horeca.

Voorafgaand aan de doorlopende proeverij vindt er onder leiding van Italiaanse wijnkenners Hein Sas en Oda van Stekelenburg een seminar/proeverij plaats in het bijzonder voor importeurs en pers. De vier regio’s worden tijdens dit seminar vanuit verschillende invalshoeken en aan de hand van de gepresenteerde wijnen belicht.

Na afloop van het seminar kunt u de besproken wijnen en andere Zuid-Italiaanse parels nog eens proeven in combinatie met warme en koude gerechten van ons lunchbuffet.

Vanaf 13.00 uur is het Foyerdeck 1 geopend voor de doorlopende proeverij, en kunt u kennismaken met de producenten en hun wijnen.

Programma en tijden:

10:00 uur: ontvangst met koffie op Foyerdeck 3

10:30 – 12:00 uur: seminar/proeverij op Foyerdeck 3

12:00 – 13:00 uur: lunchbuffet op Foyerdeck 3

13:00 – 18:00 uur: doorlopende proeverij op Foyerdeck 1

 Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als importeur, wijnhandelaar/slijter, sommelier, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan kunt u zich aanmelden als bezoeker.

Aanmelden kan via de site van ItalentOok vindt u hier de deelnemerslijst en het programma.

Zie eveneens website.