Frankrijk organiseert smakelijke Tour de France weken in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam

door | 4 mei 2015 | importeurs, Nieuws

sopexa

Ter gelegenheid van de Grand Départ van de Tour de France in Nederland organiseert Sopexa namens het Franse ministerie van landbouw twee smakelijke Tour de France weken in samenwerking met het Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Chef de cuisine Bobby Rust van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, dat behoort tot de Franse hotelketen Accor, zal een menu samenstellen met een aantal specialiteiten uit de regio’s die de Tour de France aandoet. Zo zullen onder andere oesters uit Normandië en de AOP-kaas Livarot (bijgenaamd Le Colonel) op het menu staan aangezien het plaatsje Livarot in de Calvados het startpunt is van de zevende etappe. De wijnen uit de Jurançon zullen één van de gerechten begeleiden aangezien de elfde etappe in Pau, de hoofdplaats van deze regio, start. Het menu wordt afgesloten met een Frans dessert van de bekende Parijse pâtissier Pierre Hermé.

Het smakelijke Tour de France menu wordt van 5 tot 19 juli voor zowel lunch als diner geserveerd in restaurant Bridges (maandag gesloten).

Kosten van het exclusieve 6-gangen Tour de France menu: € 89.
Reserveren is mogelijk via het online reserveringssysteem van het restaurant, telefonisch ( +31 (0) 20 555 3 560)  of per mail info@bridgesrestaurant.nl o.v.v.Tour de France menu.

Restaurant Bridges , inspired by Ron Blauw, bevindt zich in het Sofitel Legend The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197 in Amsterdam.

Op 22 juni vindt “Le Grand Départ Gourmand” van de Franse weken plaats gecombineerd met   “La Fête de la Musique” voor relaties in Sofitel Legend The Grand Amsterdam in aanwezigheid van de Franse ambassadeur, Mr Roger Laurent PIC.

La Fête de la Musique is  een jaarlijks Frans muziekfestival dat sinds 1982 op 21 juni in alle Franse gemeentes wordt gevierd en dat vooral amateurmuzikanten  de kans  biedt in het openbaar op te treden.

Op zaterdag 4 juli a.s. vindt Le Grand Départ van de Tour de France 2015 plaats in Utrecht met de start en de finish van de eerste etappe (een individuele tijdrit van 13,7 km). De tweede etappe op zondag 5 juli voert in 166 kilometer van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. Het is de zesde keer dat de feestelijke start van het sportevenement in Nederland plaatsvindt. Eerder vonden de feestelijkheden plaats in Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en in 2010 was Rotterdam het toneel van Le Grand Départ.