Horecabezoeker vaak ontevreden over de kwaliteit van huiswijnen

door | 8 mei 2015 | importeurs, Nieuws

image003

Oud Reuchlin en Boelen introduceert het ‘Hier Goede Huiswijn’ programma

Amsterdam, mei 2015  Regelmatig verschijnt het onderwerp ‘huiswijnen’ in de media. De kwaliteit van de huiswijnen neemt langzaamaan toe maar de Nederlandse horecabezoeker wordt nog steeds regelmatig teleurgesteld. Grootschalig onderzoek onder zowel horecabezoekers als horecaondernemers, laat zien dat de kwaliteit van geschonken huiswijnen in Nederlandse cafés en bars te wensen overlaat. Zo bestempelt slechts 2,8% van de ondervraagden horecabezoekers de kwaliteit van de huiswijn in een etablissement met ‘goed’. Uit het onderzoek blijkt tevens dat horecabezoekers goed glaswerk, duidelijkheid over de wijn, getraind personeel en een goede prijs-kwaliteit verhouding erg belangrijk vinden*. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen geeft gehoor aan deze geluiden en start daarom een nieuw initiatief om het kwaliteitsimago van huiswijnen in de horeca te verbeteren en huiswijn zo het visitekaartje te maken van het etablissement. 

Verhogen van wijnbeleving en kwaliteit 

Horecaondernemers die deelnamen aan het onderzoek, blijken zich vaak gedwongen te voelen om voor bepaalde wijnen van hun vaste leverancier te kiezen of verliezen het overzicht door het ruime aanbod aan ‘goedkope’ wijnen. Het schenken van een goede huiswijn wordt door horecaondernemers vaak onderschat, terwijl het juist een erg belangrijke factor is in de beleving van de gast*. Oud Reuchlin & Boelen vindt het schenken van een goede huiswijn van groot belang en introduceert daarom het ‘Hier Goede Huiswijn’ programma. Het initiatief is gericht op het café en bar segment in de Nederlandse horeca. Door het aanbieden van het Hier Goede Huiswijn programma wil de wijnimporteur de beleving en de kwaliteit van huiswijnen verbeteren en daarmee de huiswijn een beter imago geven.

Hier Goede Huiswijn programma

Het Hier Goede Huiswijn programma biedt de horeca ondernemer een uitgebreid pakket met tips & tricks om meer wijnbeleving toe te voegen in het etablissement. Wijntraining van het personeel is hier een belangrijk onderdeel van. Daarnaast biedt het programma de ondernemer een aantal unieke reclamematerialen die de zichtbaarheid van de huiswijn verhogen. Om de kwaliteit van de huiswijn te kunnen garanderen, zijn er voor het Hier Goede Huiswijn programma een aantal kwalitatieve huiswijnen, waaronder bekende merken als Lindeman’s, Slurp! en Luigi Bosca geselecteerd uit zowel de nieuwe als de oude wereld.

Over Oud Reuchlin & Boelen

Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met zijn portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om zijn brede premium merken portfolio. Voor meer informatie zie: www.orbwijn.nl.