TALISKER™ LANCEERT EEN NIEUWE SINGLE MALT WHISKY IN NEDERLAND

door | 22 mei 2015 | Geen categorie

image002
Schotse whisky referentie naar de ruige schoonheid van het eiland Skye

Amsterdam, 22 mei 2015TALISKER SKYE is de nieuwe Single Malt whisky van de Talisker distilleerderij op het Schotse eiland Skye. De whisky bewijst een eer aan de ruige en wilde schoonheid van het eiland. De whisky is gerijpt op Amerikaanse hergebruikte vaten alsmede aan de binnenzijde geroosterde Amerikaans vaten, wat de zoetere hinten en de citrus van Talisker accentueert. Taliskers Masterblenders selecteren de vaten zorgvuldig en handmatig, om zo het zachte en typische karakter van Talisker te behouden. Het resultaat is een echte Talisker ervaring; beginnend met zoete rokerige accenten die zich ontwikkelen in een diepe maritieme smaak en eindigen op een krachtig en pittig hoogtepunt.

Stuart Harrington, Taliskers distillery manager: “We zijn trots dat we Talisker Skye aan onze kenmerkende whiskyfamilie hebben toegevoegd. We zijn erg gepassioneerd over zowel onze whisky’s, als over ons eiland, Skye. We zien deze whisky als de perfecte manier om onze trots te vieren. Onze Masterblenders hebben dag en nacht gewerkt om een whisky te creëren die doet denken aan de ruige en wilde schoonheid van het eiland. We zijn blij met het eindproduct; Skye in een fles.”
image001

TALISKER SKYE is geproduceerd met het idee om een zoet-rokerige whisky op de markt te brengen, die met zijn krachtige, pittige en maritieme accenten het typische karakter van Talisker behoudt.

Proefnotities
Uiterlijk: Helder 18-karaat goud met accenten van gepolijst koper.

Neus: Begint zacht met frisse citrustinten en de zoetheid van sinaasappelen. Gevolgd door de maritieme geur van zeewier, droog drijfhout en zeezout, naast de klassieke, rokerige Talisker tonen. De pittige en krachtige aroma’s die volgen doen denken aan aardse geuren. Ook komt er een zoet-scherpe vleug van appel en rood fruit voorbij. Water temt de kruidig- en rokerigheid, maar het aroma blijft onvervalst maritiem.

Body: Medium. Van een zachte textuur.

Smaak: In het begin zacht en zoet. Het legt een laagje op de tong en geeft een lichte tinteling met een hint van rook. Het zoet wordt al snel hartiger met subtiele rook en pikant gekruid. Daarna wordt het geheel wat steviger met kruidige hinten. Verdund blijft de smaak zoutig, ofschoon iets minder, na een licht zoete start.

Afdronk: Lang en warm, maar ook fris, met een stevige peperige afdronk en een late vleug zoete rook.

Alcoholpercentage: 45,8 %

TALISKER SKYE is vanaf 1 juni o.a.  verkrijgbaar bij de Gall & Gall. De verkoopprijs is gelijk aan de Talisker 10 jaar oud.

Voor meer informatie zie: www.skye.taliskerwhisky.com

Over Talisker
 
Talisker 10 jaar oud – Talisker 10 heeft een krachtige neus van turf en zeezout, en een rokerige zoetheid met moutsmaken die zich ontwikkelt tot een diepe peperige afdronk. Net als de andere leden van de familie smaakt ook deze Talisker malt uitstekend met gerookte zalm. Gerijpt in Amerikaanse hergebruikte en geroosterde eikenhouten vaten. Talisker 10 heeft een rokerige en maritieme stijl.
TALISKER SKYE – Ook gerijpt in Amerikaanse hergebruikte en geroosterde eikenhouten vaten, waarvan wat meer geroosterde vaten gebruikt zijn. TALISKER SKYE heeft een zoete, rokerige en maritieme stijl.
Talisker Storm – Gerijpt in hergebruikte en geroosterde Amerikaanse eikenhouten vaten, waarvan een grote hoeveelheid geroosterde vaten die speciaal geselecteerd zijn voor een krachtige en pittige smaak. Hierdoor is Storm de meest intense en krachtige whisky.
Talisker Port Ruighe – Dubbel gerijpt in houten portvaten. Port Ruighe is een eerbetoon aan de Schotse handelaren die de verre zeeën trotseerden en onmisbaar waren in het vestigen van de wereldwijde port- en wijnhandel. Een aroma vol met de zoetheid en rokerigheid van een dovend vuur, vermengd met de volle smaak van rijpe pruimen. Het combineert een krachtig maritiem karakter met sappige zoete noten van volle bessen voor een ongekend contrast.