Oud Reuchlin & Boelen breidt uit met spirits: Nederlandse gin in assortiment

door | 1 jun 2015 | importeurs, Nieuws

18157186899_d76f1b6b10_z
V2C Dutch Dry Gin nieuwste gedistilleerde drankmerk in portfolio van de wijnimporteur

Amsterdam, 1 juni 2015 – Oud Reuchlin & Boelen werkt sinds 1 mei 2015 samen met V2C Dutch Dry Gin; een ambachtelijk distillaat, gemaakt in een kleine distilleerderij in een monumentale kerk uit 1857, net buiten Amsterdam. Deze assortimentsuitbreiding is een belangrijke stap voor de importeur van kwaliteitswijnen. Oud Reuchlin & Boelen is continu op zoek naar nieuwe producten om een compleet aanbod te kunnen bieden aan hun relaties. Als kick-off van de samenwerking zijn er een aantal speciale cocktails met de V2C Dutch Dry Gin en MVSA Cava ontwikkeld. Hiermee kan de Nederlandse horeca deze zomer ‘best of both worlds’ aan hun gasten serveren.

De gin markt neemt flink toe en er zijn er steeds meer horecazaken die speciale gin kaarten hebben. Ook de vraag naar cocktails groeit. Voor Oud Reuchlin & Boelen zijn dit belangrijke ontwikkelingen die hen hebben doen besluiten om in te spelen op de behoefte aan verfrissing, beleving en variatie. Als kick-off voor deze samenwerking zijn er twee heerlijke zomerse cocktails ontwikkeld. Pierre Rosé is de naam van de frisse cocktail waarin MVSA Cava Brut is gemixt met V2C Dutch Dry Gin, citroensap, rozensiroop en is gegarneerd met citroenschil en rozenblaadjes. Summercup is een zomerse cocktail met MVSA Cava Brut Rosé en V2C Orange Dry Gin, gegarneerd met komkommer, citroen, sinaasappel, aardbei en framboos.

Strategie met nieuwe dranken
“Het past in de strategie van Oud Reuchlin & Boelen om sterke merken zoals V2C Dutch Dry Gin toe te voegen aan ons huidige assortiment als service naar onze belangrijke wijn afnemende klanten”, aldus Eric Welles, algemeen directeur van Oud Reuchlin & Boelen. Fernand Molenschot, co-founder van V2C Gin: “We zijn zeer blij met de samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen. Samen kunnen wij waarde creëren en onderscheidende producten met een verhaal bieden aan klanten en gasten die kwaliteitsproducten hoog in het vaandel hebben staan”. Naast gin zal Oud Reuchlin & Boelen in de toekomst meer producten aan het portfolio toevoegen die passen rondom het fine dine moment, zoals grappa en cognac.

Over V2C Dutch Dry Gin
V2C Dutch Dry Gin is bedacht door vier studiegenoten van de Hotelschool Maastricht die dezelfde passie voor hospitality, food en dranken deelden. Hun studentenhuis aan de Victor de Stuersstraat 2C was de plek waar de ideeën ontstonden. Dit is dan ook de inspiratie geweest voor de merknaam van de gin. Met pure ingrediënten vanuit de hele wereld produceert V2C Dutch Dry Gin bijzondere klassieke gins.

Naast de Classic Dutch Dry Gin maakt V2C speciale edities door toevoeging van diverse botanicals. Zo is de V2C Orange Dutch Dry Gin een fruitige gin, gestookt met extra sinaasappelen en toetsen van rode chili pepers die zorgen voor extra pit. Dit maakt de gin zomers, spannend en fruitig. De V2C Sloe Dutch Dry Gin geeft daarentegen een optimaal herfstgevoel. Aan deze gin zijn sleedoornbessen toegevoegd.
De gins van V2C staan inmiddels op de kaart van diverse horecagelegenheden en zijn verkrijgbaar bij een select gezelschap van slijterijen.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.