De beste wijnen met seafood: proeven op de Oosterschelde

door | 11 jun 2015 | importeurs, Nieuws

18642437515_3b4b0d7930_z
Oud Reuchlin & Boelen laat eigen relaties de ultieme match kiezen
 
Amsterdam, 11 juni 2015 – Bij een verkiezing van de beste matches tussen seafood en wijn, georganiseerd door Oud Reuchlin en Boelen, bleek dat smaken vaak maar weinig verschillen. Op een mosselkotter vanuit Yerseke op de Oosterschelde proefden zestig gasten van Oud Reuchlin & Boelen diverse gerechten, bereid door Foodlab. Ieder gerecht werd professioneel toegelicht door Ramon Beuk en de Zeeuwse chef-kok Mart Scherp. Corinne Hofland van Oud Reuchlin & Boelen gaf deskundig commentaar over de wijnen. De persoonlijke voorkeuren van de aanwezige horeca en wijnprofessionals lagen opvallend dicht bij elkaar.

De zeven gerechten, met seafood van Adri & Zoon uit Yerseke, werden aan boord bereid en geserveerd door Foodlab, een organisatienetwerk waaraan vier VMBO-scholen en enkele horecaondernemers deelnemen. Ieder gerecht bestond uit enerzijds een klassieke bereiding van zee-, vis-, schaal- of schelpdieren en anderzijds een moderne variant. De aanwezige professionals konden per gang uit twee wijnen kiezen die de beste match met het gerecht vormden. In totaal werden 14 wijnen geproefd uit onder andere Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika en Chili.

Corinne Hofland, Purchase & Portfolio Manager van Oud Reuchlin & Boelen: “Bij bijna alle gangen was het een unanieme keuze, dus misschien verschillen smaken toch niet zoveel. Verder blijkt er ook weinig verschil in wijnkeuze te zitten bij een klassieke of een moderne variant van een gerecht” De ultieme combinatie met de meeste stemmen was ‘Krabscharen, avocado en een pikante sesam kletskop’ met Chassagne-Montrachet Blanc 2013 van Bouchard Père & Fils.

Beste matches:
Oosterschelde kreeft
Bouchard Père & Fils Meursault Les Clous 2012
Zeeuwse paling, klassieke bereiding
Bouchard Père & Fils Saint-Véran 2012
Zeeuwse paling, moderne bereiding
Fleur du Cap Semillon Unfiltered 2014
Scheermessen 
Laroche Chablis Saint Martin 2013
Noordzee krab
Bouchard Père & Fils Chassagne-Montrachet  Blanc 2013
Venusschelpen
Fleur du Cap Chenin Blanc Wooded 2014
Roodbaars
Fleur du Cap Chardonnay Unfiltered 2014
Oesters (Platte Zeeuwse en Creuses)
Laroche Chablis Premier Cru les Fourchaumes, Vieilles Vignes 2011

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.