Educational Nieuw-Zeelandse wijnen met Cees van Casteren en Edwin Raben

door | 18 jun 2015 | importeurs, Nieuws

image001

Leer op 24 juni meer over de ‘groene’ kant van Nieuw-Zeeland

Woensdag 24 juni wordt er bij Magazzino in Amsterdam een wijnproeverij met Nieuw-Zeelandse wijnen georganiseerd, speciaal voor  horecaprofessionals. Tijdens deze educational staat niet alleen de welbekende Sauvignon Blanc in de spotlights, maar worden er ook diverse Pinot Noirs en andere aromatics geproefd.  In twee inspirerende sessies komen de achtergrond, verschillende regio’s en variëteiten van Nieuw-Zeeland aan bod en vinden er diverse tastings en wine-food pairings plaats.

Cees van Casteren, Master of Wine en top sommelier Edwin Raben verzorgen beiden een sessie tijdens deze educational en krijgen hierbij ondersteuning van Chris Stroud, Marketing Manager van New Zealand Winegrowers. De heren bezochten afgelopen jaren de vele wijnstreken van Nieuw-Zeeland en zullen hun ervaringen en bevindingen delen met de deelnemers. Insteek van deze educational is dat de deelnemers meer leren over de ‘groene’ kant van Nieuw-Zeeland. Van Casteren neemt tijdens zijn sessie de deelnemers mee door de nog maar relatief korte geschiedenis van het wijnland Nieuw-Zeeland. Tevens vertelt hij meer over wat de Nieuw-Zeelandse wijnboeren allemaal doen op het gebied van duurzaamheid. In de sessie van Edwin Raben draait alles om wine-food pairing. Hierbij ligt de focus op de combinatie met groentegerechten. Hij zal de deelnemers dan ook diverse verrassende combinaties laten proeven. Na afloop van de sessies is er mogelijkheid meer wijnen te proeven in de self-pour ruimte en zijn er enkele wijnimporteurs aanwezig om de wijnen toe te lichten.

Deelname
De educational duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Daarna kan er tot 17.00 uur geproefd worden. Inloop is niet mogelijk. Deelname is gratis voor alle Nederlandse horecaprofessionals en sommeliers. Per bedrijf kunnen 2 personen deelnemen aan de masterclass. Aanmelden kan via melissa@pitchpr.nl.

Kijk hier voor een impressie van de educational van vorig jaar.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com