Prix Culinaire Le Taittinger strijkt neer in Noordwijk aan Zee

door | 3 jul 2015 | importeurs, Nieuws

image001
Mogelijkheid laatste inschrijving, finale op 12 oktober

Zoetermeer, 2 juli 2015 – In samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen wordt op maandag 12 oktober voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie van de prestigieuze kookwedstrijd  gekozen voor de omgeving van  Noordwijk. Deelnemende chefs zullen gedurende de dag koken in kookstudio ‘De Kookerij’ in Noordwijkerhout. Aansluitend worden ’s avonds bij Beachclub O. van Hotels van Oranje de winnaars bekend gemaakt. Met andere woorden: welke Nederlandse en Belgische topchefs de Benelux zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs.
image002
Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
Minimaal 5 jaar ervaring als kok
Tussen de 24 en 39 jaar oud
Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Over Taittinger
Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% Pinot-druiven en 40% Chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Prestige Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé.
 
Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.