“Puur wijngeluk” volgens Onno Kleyn

door | 9 jul 2015 | importeurs, Nieuws

3b8857d7-13af-47a4-932a-9928350d4d82

Lovende recensies door Onno Kleyn over de wijnen van wijnhuis Domaine Tropez. Onno Kleyn is succesvol schrijver over eten en wijn, en een van de zeer weinigen in Nederland die beide onderwerpen aanpakt. Heeft in de Volkskrant alweer bijna tien jaar vaste rubrieken en schrijft voor een immens scala aan bladen en magazines. Hij heeft meer dan veertig boektitels op zijn naam staan.
Onno schrijft:
“Wijn van de Provence, dat is vakantie in een fles, het beste van de zwoele zomernacht, zagende cicaden in de pijnbomen, golven tegen het keienstrand. Allereerst denk ik dan aan rosé. Die is hier zo ongeveer uitgevonden, schuchter gekleurd en huiverend van beloften. Domaine Tropez maakt een exemplarische versie, de 2014 bleek blozend oranjeroze en verlegen geurend naar bosaardbeitjes. Hier geen opdringerige snoeparoma’s, geen valse zoetjes achteraf, maar puur wijngeluk, droog, strak en zuiver. Zo werkt maître Grégoire Chaix, de sturende kracht in de 36 hectare wijngaard achter Saint-Tropez, waar de wind vanaf de azuren zee in de nacht de druiven koelt. En hij maakt meer. De granaatrode Rouge van 2012 is hecht, diep fruitig met bosbes en precies de juiste ruggengraat, de Blanc 2014 – deels van de rolledruif, die elders vermentino heet – sapsmakkend van perzik en witte bloemen. Gebotteld vakmanschap, alle drie.”
81d7c447-5e96-42e8-9afc-0a07e988add8

Domaine Tropez Rosé:
“Gekoeld door de nachtwind vanaf de azuren zee: de Rosé 2014 van Domaine Tropez. Puur wijngeluk, droog, strak en zuiver.”

Domaine Tropez’ Blanc:
“Deels gemaakt van de op en top mediterrane rolledruif, ademt beloften van witte perzik en bloemen. Scherpgeslepen, helder als glas.”

Domaine Tropez Rouge:
“Granaatrood, hecht, diep fruitig met bosbes en donkere kruidigheid. Gebotteld vakmanschap.”

dd448223-a44e-4ced-bbbf-16fc43490e78

Domaine Tropez White Rosé:
(limited edition)
Een bijzondere selectie uit de wijngaarden achter Ramatuelle. Iets meer stevigheid dan de meeste rosés, meer elegantie, stijl en diepte. Een roze zonsopgang boven het mediterrane water.
2acdfb91-372a-4cad-9dbb-2e2ad1323887

Strandclub View in Rockanje is een van de nieuwe Tropez Wines ambassadeurs.
De hele strandclub wordt TROPEZ-style aangekleed. Alle wijnen worden geschonken tijdens de warme zomerdagen. Kom naar Strandclub View Rockanje en feest aanstaande zondag 12 juli met ons mee. vanaf 16.00 uur op het Metz on the Beach festival.
e66eac6e-9a07-4f55-af0d-a88679ee2ea1

Crazy Tropez Rouge in Jamie Oliver BBQ box
Deze maand mochten we onze Crazy Tropez Rouge in de bbq box van Jamie magazine plaatsen. Deze wijn past perfect bij een zomerse barbecue, helemaal als deze licht gekoeld word. Zie de beschrijving over de Crazy Tropez Red op de website van Jamie magazine.
Neem contact met ons op als u ook interesse heeft om de wijnen van Tropezwines op te nemen in uw assortiment via onze Mr. Tropez: stephan@tropezwines.com