Oud Reuchlin & Boelen start met brede range kwaliteitssherry’s

door | 24 jul 2015 | importeurs, Nieuws

19743806775_9521cd2b9f_z
Bijzondere sherry’s van Valdespino en La Guita

Zoetermeer, 24 juli 2015 – Oud Reuchlin & Boelen heeft het portfolio nog verder aangevuld, dit keer met verschillende sherry’s. De wijnimporteur zal starten met een breed assortiment van twee sherryhuizen: Valdespino en La Guita, die beide onder Grupo Estevez S.A. vallen. Valdespino staat met name bekend om de brede range van kwaliteitssherry. La Guita voert maar één sherry, maar wel een bijzondere. Namelijk een Manzanilla, die als enige geproduceerd wordt van druiven uit het Miraflores gebied, in de buurt van Sanlucar.

Met de komst van Valdespino en La Guita verdwijnen de sherry’s van Gonzalez Byass uit het portfolio. Oud Reuchlin & Boelen zal zich met de uitbreiding van het sherry aanbod richten op de horeca, horeca toeleveranciers en vakhandel. “Dankzij de toevoeging van deze twee sherryhuizen aan ons portfolio kunnen wij nog beter voldoen aan de vaak specifieke vraag van onze klanten. We bieden nu sherry’s van verschillende kwaliteiten en prijsranges aan, wat het toevoegen van sherry op bijvoorbeeld een wijnkaart voor ieder horecasegment toegankelijker maakt”, aldus Corinne Hofland, Purchase- & Portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen.

Valdespino
De geschiedenis van Valdespino reikt tot bijna 800 jaar geleden. In 1264 kwam het landgoed namelijk al in handen van de familie Valdespino. In 1875 werden officieel de eerste sherry’s geproduceerd en inmiddels staat het bij sherry liefhebbers bekend als één van de beste sherryhuizen ter wereld. Valdespino is het enige sherryhuis dat Single Vineyard wijnen produceert die in vaten gefermenteerd zijn. De producenten van deze unieke en exclusieve dranken willen de kwaliteit waarborgen en daarom is de productie klein, alleen het beste is goed genoeg. De brede range sherry’s van verschillende stijlen zijn ideaal om als glas op zich te drinken maar laten zich ook goed combineren met diverse gerechten. Valdespino heeft de afgelopen jaren zeer goede beoordelingen gekregen van o.a. de Wine Advocate.

La Guita
La Guita is het grootste sherryhuis in Spanje en is gespecialiseerd in één stijl sherry; Manzanilla. De producenten werken iedere dag dan ook hard om de beste Manzanilla sherry te produceren. La Guita is het enige sherryhuis dat Manzanilla produceert met druiven uit het Miraflores gebied, in de buurt van Sanlucar. De sherry staat voornamelijk bekend om haar frisheid. Dit maakt het niet alleen een heerlijk aperitief, maar ook een perfecte begeleider van bijvoorbeeld tapas. Bovendien laat La Guita zich uitstekend lenen voor cocktails van bijzonder goede kwaliteit. La Guita werd in de afgelopen jaren geroemd door onder meer Wine Spectator (92 punten) en Wine Advocate (90 punten).

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.
 

WineParis Vinexpo 2023