Prix Culinaire Le Taittinger: nog één week om in te schrijven!

door | 14 aug 2015 | importeurs, Nieuws

prix cul

Prix Culinaire Le Taittinger: nog één week om in te schrijven!
Finale op maandag 12 oktober in de Kookerij in Noordwijkerhout

Amsterdam, 14 augustus 2015 – Op maandag 12 oktober is het zover: dan zullen topchefs tijdens de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux strijden om de eervolle titel. Deze prestigieuze kookwedstrijd, die in samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen georganiseerd wordt, vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna ’s avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hotels van Oranje. Inschrijven kan tot 21 augustus middernacht, dus meld je nog snel aan!

De Kookerij is dé culinaire hotspot waar de ultieme kookervaring te beleven is. De kwaliteit van het koken staat voorop en dat zal 12 oktober nogmaals duidelijk worden. Vorig jaar sleepte Jonathan Zandbergen de prestigieuze titel in de wacht. “Voor mij was de Prix Culinaire Taittinger een mooie kookwedstrijd en ik raad dan ook alle jonge chefs aan om deel te nemen. Het is vooral een mogelijkheid om je vaardigheden van de klassieke Franse keuken te testen en te laten zien”, aldus Jonathan Zandbergen. Ook eerdere Nederlandse winnaars sporen chef-koks aan om deel te nemen. “De Prix Culinaire Le Taittinger is voor mij een zeer bijzondere wedstrijd. Niet zo zeer omdat ik de 45e editie in Parijs heb gewonnen, maar alleen al om de bijzondere en leerzame ervaring die ik in Parijs heb gehad”, aldus Lars van Galen, winnaar 2011 en de nieuwe juryvoorzitter van dit jaar. Van Galen zal samen met 10 Nederlandse en Belgische juryleden de gerechten van de chefs beoordelen op 12 oktober.

Voorinschrijving
Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
Minimaal 5 jaar ervaring als kok
Tussen de 24 en 39 jaar oud
Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Over Prix Culinaire ‘Le Taittinger’
Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Over Taittinger
Taittinger is één van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het inmiddels wereldberoemde huis werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan bijna 300 hectare eigen wijngaarden gelegen op de beste locaties. De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, een Champagne met een subtiele, lichte smaak, op basis van 60% pinot-druiven en 40% chardonnay. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal (Millésimé), voert Taittinger een voortreffelijke Prestige Rosé, de after dinner champagne Nocturne Sec, de single vineyard Les Folies de la Marquetterie en ook de bijzondere Prélude, een Brut op basis van druiven met een klassering van 100% op de schaal van de Crus. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’, verkocht als Blanc de Blancs en Rosé.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

WineParis Vinexpo 2023