Verbunt Wijnkopers schenkt 640 awards/punten Viña Errázuriz bij Ciel Bleu

door | 8 sep 2015 | importeurs, Nieuws

Ciel Bleu

Op 3 september vond een bijzonder exclusief evenement plaats bij het befaamde restaurant Ciel Bleu** (Okura Hotel) in Amsterdam. Verbunt Wijnkopers presenteerde hier het Chileense wijnhuis Errázuriz dat zij per 1 mei in exclusiviteit op de Nederlandse markt vertegenwoordigt.
Peter van Houtert, commercieel directeur Verbunt Wijnkopers, heette de gasten van harte welkom met een glas Pol Roger Champagne. Chef Onno Kokmeijer verraste de genodigden met een gastronomische lunch waar louter culinaire kunststukjes perfect harmonieerden met de sublieme Errazuriz wijnen, en dat omlijst met het schitterende uitzicht over de stad Amsterdam. Speciale gasten waren de ambassadeur van Chili, mevrouw María Teresa Infante en de Chileense handels attaché de heer Osvaldo Marinao. Iedere gang werd begeleid door drie Errázuriz wijnen. Tussen de maar liefst vijf gangen gaf wijnmaker Francisco Baettig, speciaal voor dit evenement overgekomen naar Europa, uitleg over zijn wijnen en zijn filosofie ten aanzien van wijn maken. De brigade en topsommelier Noël Vanwittenbergh deden de reputatie van Ciel Bleu eer aan met hun vakmanschap en gastvrijheid. Peter van Houtert: “Ik ben trots dat we dit evenement hebben kunnen organiseren op een toplocatie als Ciel Bleu, passend bij de statuur van dit toonaangevende Chileense wijnhuis en haar bezielende wijnmaker, die in 2011 werd verkozen tot Chileens wijnmaker van het jaar”.

Errazuric

Errázuriz in Nederland
Errázuriz is het meest prestigieuze Chileense wijnhuis dat wereldwijd hoge beoordelingen krijgt. Alle geschonken wijnen zijn goed voor niet minder dan 640 punten (Parker, James Suckling, Stephan Tanzer, Decanter, Wine Enthousiast) waaronder de toppers Max Reserva Chardonnay 2013 (93 punten J. Suckling), La Cumbre 2008 (92 punten S. Tanzer) en Don Maximiano 2008 (92 punten Parker).
In Nederland en België worden de wijnen van Errázuriz via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en wijnspeciaalzaken. Meer dan 100 van deze winkels in Nederland zijn
aangesloten bij de Wijnkring, www.wijnkring.nl.
___________________________________________________________________________

WineParis Vinexpo 2023