Nieuwe certificaten keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt

door | 9 okt 2015 | importeurs, Nieuws

Uitreiking certificaten KVNW_ Register Wijnhandelaar 8 oktober 2015

Den Haag, 9 oktober 2015 – Gisteren zijn tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) opnieuw zes bedrijven gecertificeerd als KVNW Register Wijnhandelaar. De zes bedrijven zijn de afgelopen maanden door de onafhankelijke certificatie-instelling Det Norske Veritas (DNV GL) getoetst op een aantal strenge eisen. De uitreiking vond plaats bij Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

De volgende bedrijven hebben het keurmerk ontvangen:
–          Abbema Wines, Zwijndrecht
–          Kwast Wijnkopers, Nieuw Vennep
–          Luiten Wijnimporteur, Dordrecht
–          Oud Reuchlin & Boelen, Zoetermeer
–          Schermer Wijnkopers, Hoorn
–          Wijnkooperij de Lange, Oosterhout

Recentelijk is ook Berghorst Hengelo B.V. gecertificeerd als KVNW Register Wijnhandelaar.

Voedselveiligheid
De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar is daarbij de basis. De gecertificeerde bedrijven dragen zorg voor de ontwikkeling, naleving en continue aanscherping van beleidsmaatregelen. Dit doen zij vanuit de verantwoordelijkheid die ze hebben voor de gezondheid en veiligheid van afnemers en consumenten.

Wim-campagne
Naast eisen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bedrijven getoetst op hun inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een van de pijlers daarbij is de campagne Wine in Moderation. Deze campagne benadrukt dat alleen een matige en verantwoorde consumptie van wijn een rijke ervaring oplevert.

De KVNW heeft zich eerder dit jaar aangesloten bij het internationale platform Wine in Moderation. De Nederlandse Wim-campagne is gisteren na afloop van de algemene ledenvergadering officieel gelanceerd. De lancering vond plaats in aanwezigheid van George T. Sandeman, president van Wine in Moderation Internationaal.

Tijdens de STIVA-Poort, die aansluitend plaatsvond in Nieuwspoort, overhandigde mevrouw Wanders namens de KVNW een icoon van Wim aan de heer Van Eijck. De heer Van Eijck, recent benoemd als voorzitter van STIVA, werd hiermee aangemoedigd om het gesprek met overheid en politiek over verantwoorde alcoholconsumptie te continueren.

De Wim-campagne wil Nederlandse consumenten inspireren en informeren over verantwoorde wijnconsumptie en onverantwoorde alcoholconsumptie tegengaan. Centrale boodschap daarbij is: geniet van wijn, maar drink met mate.

Voor meer informatie over de Wim-campagne zie: www.wimoverwijn.nl.
Voor meer informatie over het keurmerk en de voorwaarden zie: www.mijnkvnw.nl.

WineParis Vinexpo 2023