Primeur voor de Benelux: Elite,TO BE wijnbibliotheek

door | 20 nov 2015 | Nieuws, Redactie

libreria-del-vino_01

Elst, 2015-11-19 — Projectinrichter FTR8 is onlangs voor de Benelux de exclusieve dealer geworden van een uniek design product van het Italiaanse merk Elite, TO BE: de wijnbibliotheek. Deze wijnbibliotheek die in tal van uitvoeringen als vrijwel maatwerk wordt geleverd biedt zowel de particuliere wijnliefhebber als openbare wijngelegenheden de mogelijkheid wijn op de meest esthetische wijze op te slaan en te presenteren. Een overtuigende aanbeveling komt van The MAD Museum of Art and Design in Singapore waar deze bibliotheek deel uitmaakt van het interieur van de bistro.

De wijnbibliotheek van Elite, TO BE wordt in diverse uitvoeringen gerealiseerd naar het opmerkelijke design van twee gepassioneerde ontwerpers, de broers Franco en Carlo de Re. Over hun opvallende ontwerpen zeggen ze zelf: “Waar we ook ter wereld zijn, van ons geboorteland Australië tot ons thuisland Friuli in Italië, overal laten we ons inspireren door eenvoudige objecten die we transformeren tot bijzondere design producten. Elk land heeft z’n eigen cultuur en de mensen hebben er specifieke vakkennis die voortkomt uit de aard van de aanwezige materialen, vormen en kleuren. Uit die grote verscheidenheid putten wij en dat is de essentie van Elite, TO BE.”

Modulair systeem
De wijnbibliotheek van de broers de Re is een tijdloos modulair systeem dat overal tot zijn recht komt, in kamer, keuken of wijnkelder, café of restaurant. Het is bij verre de mooiste wijnopslag die elke ruimte een extra dimensie geeft. Een uniek meubelstuk met natuurlijke materialen en een breed scala aan kleurschakeringen op basis van wijnkleuren. Deze wijnbibliotheek biedt ruimte aan alle soorten wijnflessen in een correcte wijnopslag. Met behulp van diverse elementen kan het systeem maatwerk bieden voor elke muur. De elementen zijn er in twee diktes: 17 en 24 cm. Daardoor kunnen de flessen zowel verticaal als horizontaal worden opgeslagen. Het systeem is ook geschikt voor kleine volumes!

FTR8 ofwel: F-trade
De organisatie die de Elite, TO BE wijnbibliotheek als primeur introduceert op de Benelux-markt is FTR8. Een veelzijdige projectinrichter die in snel tempo naam maakt als bijzonder inventief en innovatief. FTR8 ontwerpt binnen een totaalpakket de inrichting van zorginstellingen, scholen, overheidsgebouwen, kantoren of particuliere ruimtes. In alle gevallen wordt door de betrokken ontwerpers meegedacht in overeenstemming met de visie van de klant, qua budget, smaak en toepassingsmogelijkheden. Zeker bij een product als de wijnbibliotheek blijken de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Voor interieurliefhebbers en ondernemers met lef, met smaak en met een hang naar nét even iets anders: bezoek www.ftr8.com en laat je verleiden door de geweldige labels die met liefde zijn uitgekozen.

WineParis Vinexpo 2023