Officiële lancering van het platform I Love Food & Wine

door | 25 nov 2015 | Nieuws

Lancering ILFW (8)

Rotterdam, 24 november 2015 – Op dinsdag 24 november is het nieuwe culinaire platform I Love Food & Wine officieel de lucht in gegaan. Tijdens de launchparty in restaurant Wine&Dine in Rotterdam werd het ‘lintje’ doorgeknipt door Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf.

Initiatiefnemers van deze website zijn Anne-Wies van Oosten (bekend van  Anne-Wies.nl) en Jolande Vos (zie ook beproefd.nl). Voordat de site live kon gaan is er heel wat aan vooraf gegaan; de voorbereidingen hebben ongeveer een jaar in beslag genomen. De dames zetten een nieuw platform neer dat laat zien ‘hoe lekker het leven kan zijn’. De focus ligt vooral op food&winepairing. Elke dag wordt er een recept van de dag + een wijn van de dag geplaatst. Beide items vormen met elkaar een perfecte wijn/spijscombinatie. Daarnaast is er ook ruimte voor ander food- en wijnnieuws, restaurantrecensies en traveltips.

Samenwerking met 20 schrijvers
Bijzonder is de samenwerking met 20 andere schrijvers/journalisten/foodbloggers. Bekende namen zijn o.a. wijnjournalist René van Heusden (Perswijn), Magda van der Rijst (AllerHande, Gall&Gall, diverse wijnboeken), Fred Nijhuis (Proefschrift), Francesca van Berk (blog Francesca kookt). Iedere schrijver heeft zijn eigen specialiteit en schrijft daar tweewekelijks over. Ook worden er video-filmpjes geplaatst. Het team van schrijvers is eenduidig gefotografeerd door fotograaf Frank Dorren van Auvi-Media. Op de site heeft elke schrijver zijn eigen pagina waarin hij/zij zich voorstelt.

Elke dag eigen thema
Dagelijks publiceert I Love Food & Wine een recept van de dag. Iedere dag heeft een eigen thema: Meatless Monday, Easy Tuesday, Worldwide Wednesday, Fishermans Thursday, Francesca’s Friday, ZTRDG Saterday, Lazy Sunday. Verschillende foodbloggers nemen de invulling van een dag voor hun rekening. De donderdag en zaterdag worden ingevuld door respectievelijk het Nederlands Visbureau en het online magazine ZTRDG.

Officiële lancering
Onder toeziend oog van journalisten, horeca-ondernemers, sommeliers en andere food- en wijnliefhebbers werd het platform gelanceerd in Wine&Dine in Rotterdam. Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf mocht de aftrap doen met een humorvolle presentatie ‘Wat nou wijn, daardoor ben ik juist bier gaan drinken…’. Een knallende fles champagne van Disdonc  gaf vervolgens het startsein  voor deze nieuwe site.
Voor meer informatie, zie www.ilovefoodwine.nl,
twitter: @ILoveFoodWineNL, FB: I Love Food & Wine