Wine bar of the Year 2015 bekend!

door | 15 dec 2015 | Nieuws

151028 - winebaroftheyear - website klein

“Bouzy Wine & Food in Den Haag allerbeste wine bar van Nederland”

Amsterdam, 15 december 2015Na 5.187 stemmen en 12 jurybezoeken is vanmiddag bekend gemaakt welke wine bar zich ‘Wine Bar of the Year 2015′ mag noemen. De twaalf genomineerde wine bars waren naar Wijncafé Lefebvre in Utrecht (de winnaar van vorig jaar) afgereisd om daar, na een masterclass van iFavine en Royal Leerdam, te horen wie er met de felbegeerde prijs mee naar huis mocht nemen. Bouzy Wine & Food kwam als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door VinVin (Utrecht) en Bubbles & Wines (Amsterdam).

Van 28 oktober tot 28 november kon iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete wine bar. De belangstelling was overdonderend; meer dan 5.000 mensen brachten hun stem uit. Ook de vakjury had dit jaar een vinger in de pap bij het samenstellen van de lijst. Zij mochten twee ‘wild cards’ uitdelen. Op 9 en 10 december is de vakjury, onder leiding van WINELIFE hoofdredacteur Sharon van Lokhorst, het hele land doorgereden om alle genomineerde bars te bezoeken. Hun conclusie; de lat lag extreem hoog dit jaar!

De winnaar(s)
“De kaart, de hapjes, het interieur, alles klopt aan deze zaak, maar het leukste is het enthousiasme van de jonge eigenaren. Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie wijnliefhebbers”, lees je terug in het juryrapport over Bouzy Wine & Food. Deze terechte winnaar is pas een half jaar open maar wist de jury unaniem te overdonderen. Naast Bouzy vielen ook Bubbles & Wines en VinVin in de prijzen. Bubbles & Wines werd geprezen om de fantastische wijnkaart en overduidelijke expertise als ‘oude rot’ in het vak. Al meer dan tien jaar is Bubbles & Wines in het centrum van Amsterdam een begrip. Bij VinVin moet je zijn voor de meest gepassioneerde eigenaar van Nederland. De dertig jarige ‘jongen’ vertelt met zo veel enthousiasme en kennis over zijn wijnen dat de vakjury voor hem een speciale prijs in het leven heeft geroepen, namelijk de ‘passie’ prijs.

Wine-bars.nl
Wine-bars.nl is een initiatief van PR en communicatiebureau Pitch PR en New Zealand Wines. De website is opgericht om in te spelen op het snel groeiende wine bar aanbod. Met behulp van de website kan elke liefhebber, ook in een vreemde stad, meteen achterhalen waar de beste wine bars gevestigd zijn. Op dit moment zijn er al meer dan 120 wine bars bij de website aangesloten.

Hoofdsponsor iFavine en prijssponsor Royal Leerdam zorgden ervoor dat de winnaar niet met lege handen naar huis ging: zij winnen naast de felbegeerde titel namelijk een iSommelier ter waarde van € 1.499,-, een glazen pakket ter waarde van € 1.500,- en een glasproeverij van sommelier Barbara Verbeek.

Ron Vermeulen verraste namens Bacchantes Wijnimport (www.bacchantes.net) Bouzy Wine & Food en Bubbles & Wines met een prachtige extra prijs: beide winnen een wijnreis voor twee personen naar Limoux voor de Toques et Clochers wijnveiling en het wijnfeest op 19 en 20 maart. De wijnreis is incl. hotel, vervoer, wijnveiling dorpsfeest, en gala diner door een 3 Michelinsterren chef. Bouzy krijgt bovendien één vliegticket aangeboden.

VinVin krijgt van Winelife 5 jaarabonnementen voor de medewerkers aangeboden.

WineParis Vinexpo 2023