Lancering Sommelierwijnen -nieuw initiatief voor sommeliers met lef-

door | 11 jan 2016 | importeurs, Nieuws

Vanaf nu kunnen Sommeliers die hun nek durven uit te steken terecht bij Sommelierwijnen. Sommelierwijnen maakt bijzondere wijnen van vaak kleinere maar steengoede wijnmakers beschikbaar voor de Nederlandse gastronomie. In één keer zijn zo’n 500 wijnen op alle niveaus beschikbaar voor sommeliers die zich echt willen onderscheiden. Sommelierwijnen is een initiatief van 8 wijnimporteurs die hun krachten bundelen. Diverse sterrenrestaurants werken al met hen.

Kleinere tophuizen bereikbaar 

De oprichters van Sommelierwijnen zijn stuk voor stuk importeurs met grote vakkennis en passie voor horecawijnen. Door hun aanbod te bundelen maken zij het sommeliers mogelijk om met diverse tophuizen te werken die anders onbereikbaar of onpraktisch zijn. In gewoon Nederlands: je zit niet te wachten op nóg een leverancier waar je per jaar misschien maar 60 flessen of zelfs nog minder van afneemt. Ook al is de wijn nog zo bijzonder. Dankzij Sommelierwijnen kan dat wel. Sommeliers kunnen nu in één keer bij maar liefst 8 verschillende importeurs alle pareltjes bestellen die ze maar willen.

One-stop-shopping

Er komen niet 8 leveranciers over de vloer maar slechts één. In het assortiment meer dan 500 wijnen op elk niveau uit klassiek Europa, Argentinië, Libanon en Azië. Maar… er is slechts één contactpersoon en één factuur. Op deze manier is het prettig werken en hebben sommeliers de mogelijkheid om met beroemde wijnen te werken die vaak mondjesmaat verkrijgbaar zijn. Hierdoor wordt het ook lucratief kleinere hoeveelheden te bestellen. One-stop-shopping dus.

Unieke wijnen die zelfs de meest verwende sommelier verrassen

Kwaliteit, gastronomische inzetbaarheid en betaalbaarheid staan buiten kijf. Maar verassing is toch wel het leidende principe in de wijnkeus. De importeurs bieden vele unieke wijnen uit de Jura, Corsica, India en zelfs Thailand. Ook binnen klassiek Europa zijn er pareltjes van onbekende druiven zoals Tibouren, Elbling, Frühroter en Roter Veltliner en nog onbekende toppers uit bijv. Bairrada, Madeira, Servië en Bosnië.

Signature wines

Op de site stellen de importeurs zich voor. Elk met twee zgn. ‘signature wines’; wijnen die model staan voor de visie en kwaliteit van elk lid.

Wineprofessional

Op de komende WineProfessional is Sommelierwijnen aanwezig. Zo vindt er op dinsdag 12 januari om 12.00 een presentatie in het Wijntheater plaats. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via info@sommelierwijnen.nl. Ook zullen er diverse wijnmakers aanwezig zijn.

Sommerlierwijnen Diner

Op 2 februari vindt het eerste Sommelierwijnen Diner plaats in Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum. Sommeliers met lef kunnen zich nu via het eerdergenoemde emailadres inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.

WineParis Vinexpo 2023