Langverwachte Dow’s Late Bottled Vintage 2011 in Nederland gelanceerd

door | 15 jan 2016 | importeurs, Nieuws

8344 Logo JB RGB verloop2
Naar ‘het broertje’ van de Dow’s Vintage 2011 werd lang uitgekeken
Amsterdam, 15 januari 2016 – Sinds deze week is de Dow’s Late Bottled Vintage 2011 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. In het bijzijn van Pedro Leite, Market Manager bij Symington, werd de veelbelovende wijn op de 14e editie van de Wine Professional voor het eerst in Nederland geproefd. De Late Bottled Vintage wordt ook wel gezien als ‘het broertje’ van de Dow’s Vintage uit dezelfde jaargang, die door Wine Spectator beloond werd met 99 punten en uiteindelijk zelfs verkozen werd tot beste wijn ter wereld in 2014.

“Het was lang wachten op de Dow’s Late Bottled Vintage 2011, maar dat is het dubbel en dwars waard geweest”, laat Corinne Hofland, Purchase- & Portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen weten. De Late Bottled Vintage is geproduceerd met exact dezelfde druiven als de Dow’s Vintage 2011. Om de kwaliteit van de Late Bottled Vintage naar een hoger niveau te tillen, heeft Symington aangegeven alleen nog van de beste jaren, zoals 2011, een Late Bottled Vintage te gaan produceren.

Niet alleen de Dow’s Vintage 2011 ontving spectaculair hoge punten van Wine Spectator (99 punten), de Dow’s Vintage uit 2007 kreeg zelfs de maximale score van 100 punten. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een port twee keer achter elkaar zulke hoge punten ontving en dat benadrukt nogmaals de uitzonderlijke kwaliteit.

Leite was speciaal naar Nederland afgereisd om Dow’s te vertegenwoordigen in de stand van Jacobus Boelen op de Wine Professional. Een mooie gelegenheid om de Late Bottled Vintage 2011 voor het eerst in Nederland te presenteren aan sommeliers, chefs en inkopers. De goedlachse Pedro vertelt graag: “Verwacht geen kopie van de Dow’s Vintage 2011, dan doe je beide ports tekort. Deze Late Bottled Vintage heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een ronde, volwassen port.”

Direct serveren
Late Bottled Vintage port wordt gebotteld tussen vier en zes jaar na de oogst, waardoor de rijping verder is gevorderd. In tegenstelling tot de Vintage port kan deze port dan ook niet decennialang worden bewaard maar beter direct gedronken worden.

Over Jacobus Boelen en Oud Reuchlin & Boelen
Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming. Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd. Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot een nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen. Anno 2015 is de naam Jacobus Boelen weer terug op de markt, als het onderdeel van Oud Reuchlin & Boelen dat zich exclusief richt op de top gastronomie en wijnspeciaalzaken. Voor meer informatie, zie: www.jacobusboelen.nl.