ProWein 2016 Feiten & cijfers in één oogopslag

door | 18 jan 2016 | Nieuws

ProWein16b

ProWein 2016 Internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd

Zondag 13 maart – dinsdag 15 maart 2015

NIEUWE openingstijden: 10.00 – 19.00 uur

Düsseldorf, Duitsland

 

Organisator

Messe Düsseldorf GmbH

Stockumer Kirchstrasse 61 / Messeplatz

D-40474 Düsseldorf

Informatie: tel.: +49(0)211-4560-900

www.prowein.de

Locatie

Beursterrein Düsseldorf

Hallen 9 tot en met 17, Ingangen Noord, Oost en Zuid II (hal 17)

Entreekaarten zijn in de online shop op www.prowein.de en tijdens de beurs bij de kassa’s op het beursterrein te verkrijgen. (ProWein is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers!)

Dagkaart:

45 euro  (kassa) / 30 euro (online shop + verzending***)

3-dagenkaart:

70 euro  (kassa) / 55 euro (online shop + verzending)

Dagkaart voor studenten/scholieren:

15 euro  (alleen aan de kassa, op vertoon van studenten-   /scholierenlegitimatie)

 Feiten & cijfers

  • 000 exposanten uit 50 landen
  • 84% internationale exposanten
  • Er worden circa 50.000 vakbezoekers uit alle continenten verwacht

Tentoonstellingsaanbod

  • Wijnen uit alle relevante wijnbouwregio’s en landen
  • Gedistilleerd-specialiteiten uit de hele wereld
  • Relevante accessoires

Onder auspiciën van:

Deutsches Weininstitut (DWI)

Gutenbergplatz 3-5

55116 Mainz – Duitsland

www.deutscheweine.de

ProWein Forum en vakprogramma door exposanten

Bovenop het uitgebreide aanbod van exposanten biedt het vakprogramma tijdens ProWein een absolute meerwaarde. De populaire lezingen en proeverijen vinden zowel in het ProWein Forum als op de stands van de deelnemende exposanten plaats. Het spectrum van de meer dan 300 programmaonderdelen is zeer breed en beslaat de meest uiteenlopende regio’s, druivensoorten, trends en thema’s. Het volledige programma wordt tijdig op de website van ProWein gepubliceerd.

Proeverijzones

ProWein biedt bovendien talrijke proeverijzones behorende bij verschillende thematische zwaartepunten. De bezoekers kunnen hier zelfstandig en in eigen tempo een allesomvattend overzicht van de wijnmarkt krijgen en bijvoorbeeld bekroonde wijnen van het wijnconcours MUNDIS VINI of typische wijnen van bepaalde landen of regio’s op één locatie proeven.

FIZZZ Lounge in het gedistilleerd-segment

De FIZZZ Lounge in het gedistilleerd-segment van ProWein presenteert ieder jaar de actuele cocktailtrends live aan de beursbezoekers – om naar te kijken en uiteraard ook om te proeven. De FIZZZ Lounge pakt in 2016 het thema Shim Cocktails op. Als alcoholische lichtgewichten zijn zij de perfecte middenweg tussen de oude vertrouwde virgins en de zware high-volume-drinks. Dankzij moderne technieken en ingrediënten als shrubs, siropen, likeuren en lichte gedistilleerde dranken als sherry, vermout of kruidenlikeuren (Amaro) zijn zij de rijzende sterren binnen de internationale barscene.

Speciale tentoonstelling ‘same but different’

Na haar succesvolle première gaat de speciale tentoonstelling ‘same but different’ haar tweede editie tegemoet. De grote gemene deler van alle deelnemers is dat zij niet alleen als andere exposanten van ProWein wijn produceren en/of in wijn handelen, maar volgens de organisator in de juiste zin van het woord ‘anders zijn’, hetzij bij de druiventeelt of bij de marketing. Met ‘same but different’ wil de organisatie van ProWein zowel innovatieve ideeën en impulsen een platform bieden als ook de branche nieuwe inspiratie en de mogelijkheid voor een creatieve gedachtewisseling bieden.

Organic Lounge

Op ProWein wordt voor het eerst een gezamenlijke ‘Organic Lounge’ van Bioland, Demeter en ECOVIN georganiseerd. Op 88 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte presenteren de toonaangevende brancheorganisaties voor ecologische wijnteelt zichzelf en hun leden. Voor de catering op de stand zorgt de biologische kok Karsten Bessai met zijn ‘organic kitchen’. Naast bio-wijnen en –eten zijn er ook lezingen over biologisch-organisch en biologisch-dynamische wijnteelt.

Route USA

ProWein heeft voor alle bezoekers uit de USA in samenwerking met het Amerikaanse vaktijdschrift Wine Enthusiast de zogenaamde ‘Route USA’ in het leven geroepen. Het programma is bedoeld om de export te stimuleren en zorgt ervoor dat alle exposanten die geïnteresseerd zijn om naar de Verenigde Staten te exporteren, herkenbaar zijn. Daardoor kunnen bezoekers uit USA gericht die exposanten bezoeken die voor hen interessant zijn.

ProWein goes City

Terwijl ProWein in de beurshallen plaatsvindt, is het ‘ProWein-virus’ over de hele stad verspreid. Onder het motto ‘ProWein goes city’ vinden in Düsseldorf een groot aantal kostelijke avondevenementen passend bij de thema’s wijn en gedistilleerd plaats. De evenementen, georganiseerd door talrijke restaurants, trendy clubs, bars en wijnhandels, richten zich zowel op de beursbezoekers die de beursdag ontspannen af willen sluiten, als op wijnliefhebbers uit de omgeving.