‘Leukste straat van Amsterdam’ krijgt er een nieuwe horeca hotspot bij

door | 24 feb 2016 | Nieuws

A Matter of Taste, Taste, Boerderij, Twiske, Boerderij Twiske, Jamie Oliver, Concept, cojan van toor; Oudewater; goudsestraatweg 8A; cojan van toor professional photography

“West-Indisch Huis vanaf juli ook open voor het grote publiek”
Halverwege de Haarlemmerstraat in Amsterdam staat het West-Indisch Huis, een iconisch gebouw en al jaren de thuisbasis van cateringbedrijf ‘a matter of Taste’. De cateraar en horecaondernemer Wim Wiersma slaan nu de handen in een om de historische Commandeurszaal, aan de voorkant van het gebouw, om te toveren in een nieuwe horecaformule. Hiermee is het West-Indisch Huis vanaf juli niet alleen beschikbaar voor besloten gezelschappen, maar ook voor het grote publiek.

Met het op deze wijze in gebruik nemen van de Commandeurszaal opent het gebouw zich richting de Haarlemmerstraat. Wim Wiersma was al enige tijd opzoek naar een geschikte locatie: “En toen dit! De exploitatie blijft in handen van het cateringbedrijf”. Miranda van Dinther (Taste) vervolgt: “Maar we gaan samen dit project tot een groot succes maken. Omdat we nét iets verder naar achter staan dan de rest van de panden in de straat, hebben wij straks als enige ruimte voor een echt terras. In alle andere zalen van het gebouw blijft het business as usual voor ‘a matter of Taste’, we zien het als een mooie toevoeging!”

Als horecaondernemer heeft Wiersma zijn sporen al lang verdiend, zij het dan meer in de regio Utrecht met jarenlange succesformules als Brasserie Bresson en het bekroonde Wijncafé Lefebvre.  “Ook in Amsterdam willen we pure maar betaalbare kwaliteit bieden. Smakelijk, eerlijk, vlot en met een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. Denk aan veel wijnen per glas en herkenbare gerechten op mooi servies en plankjes geschikt voor lunch, borrel en diner.” Na een uitvoerige make-over van de historische zaal, opent de nieuwe hotspot in de zomer van 2016 en zal 7 dagen per week geopend zijn van 11:00u tot 23:00u.

‘A matter of Taste’ is sinds jaar en dag cateraar binnen het West-Indisch Huis, maar opereert ook als cateraar op locatie in Amsterdam en omgeving. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring en zet met deze plannen weer een mooie stap vooruit.

WineParis Vinexpo 2023