Italiaanse Wijnvakdag op 21 maart – Amsterdam

door | 27 feb 2016 | importeurs, Nieuws

image003

Op maandag 21 maart 2016 organiseert ITALENT voor de 7e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met 30 gerenommeerde wijnimporteurs. Tezamen brengen zij meer dan 400 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië over het voetlicht en informeren zij u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties. Ook treft u enkele delicatessenimporteurs aan met vleeswaren en kazen, truffelproducten, koffie en andere lekkernijen. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers.

Naast de doorlopende proeverij in de grote zaal (van 12.00 tot 18.00 uur) vinden op de eerste verdieping 2 workshops plaats waarin biologische wijnen centraal staan. Op de hun welbekende enthousiaste en kundige wijze zullen onze Italië experts Oda van Stekelenburg en Hein Sas nader ingaan op de groeiende trend van biologische wijnen in Nederland. Hoe sluit Italië daarbij aan? Aan de hand van een zorgvuldige selectie van biologische en biodynamische kwaliteitswijnen uit Italië – uiteraard afkomstig van onze deelnemers – krijgt u inzicht in het aandeel van deze wijnen op de Nederlandse markt. Is de groei ervan een onomkeerbare ontwikkeling of een hype? Hoe waarderen wij biologisch gemaakte wijnen? Een interessante proeverij die ongetwijfeld de nodige discussie zal losmaken. De workshops zijn kosteloos maar alleen op vooraanmelding bij te wonen. Gezien het beperkte aantal plaatsen, noteren wij 1 persoon per bedrijf en geven we voorrang aan sommeliers en wijnhandels.

Inschrijven – zowel voor de beurs als voor de workshops – kan via info@italiaansewijnvakdag.com. Deelnemende wijnimporteurs vindt u op www.italiaansewijnvakdag.com.


In het kort:

Wat: 7e Italiaanse Wijn Vakdag

Waar: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht

Wanneer: maandag 21 maart 2016

Open: 12.00 – 18.00 uur

Entree: uitsluitend vakhandel, horeca en pers, entree kosteloos op aanmelding via info@italiaansewijnvakdag.com

Info en organisatie: Italent, Heleen Schreuder, www.italiaansewijnvakdag.com