HAPPYHAPPYJOYJOY EAST – SAME SAME BUT DIFFERENT

door | 19 apr 2016 | Nieuws

7c532b90-106a-4fe3-897f-305ca9a1ff74
– Happyhappyjoyjoy East opent in mei haar (terras)deuren –

Met het grote succes van Happyhappyjoyjoy in Amsterdam West vraagt de stad om een tweede vestiging in een andere buurt. Het antwoord daarop is de opening van een tweede Happyhappyjoyjoy in Oost. Samen met mede-eigenaar Michael van de Kuit werd de perfecte locatie gevonden in één van de Nedstede gebouwen; het karakteristieke Panama gebouw aan de Oostelijke Handelskade. Deze prachtige ruimte met immens terras en bijbehorend gazon wordt omgetoverd tot een Aziatische wereld.

Streetfood
Het menu van Happyhappyjoyjoy legt zich onder andere toe op de Chinese, Vietnamese en Thaise keuken en is een spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter & umami. Julius Jaspers, met een grote liefde voor reizen, Oosterse culturen en keukens, is verantwoordelijk voor de menukaart. De originele smaken worden dan ook zo goed mogelijk gevangen in de authentieke dimsum, steamed buns, curry’s en andere gerechten.

Er is geen onderscheid in voor- of hoofdgerechten, de bedoeling is dat de tafel vol komt te staan met een mengeling van kleine gerechten om te delen. Pittige gerechtjes kunnen worden geblust met het speciaal door Hoppa gebrouwen Hop Hop-biertje, een ijskoude verse kokosnoot of een van de aparte Oosterse frisdranken die op de kaart staan. Natuurlijk staat de welbekende Mango-bao ook tussen de desserts van Happyhappyjoyjoy East.

Een eclectische chaos
Momenteel is het team van Concrete druk bezig het interieur net zo spraakmakend te laten zijn als in West. De monumentale en hoge ruimte met vide leent zich perfect voor de levendige sfeer van Happyhappyjoyjoy en de link naar Aziatisch streetfood en night markets. Met authentieke materialen, kleurrijke patronen, Oosterse items en bijzondere verwijzingen naar Azië, krijgt de tweede vestiging een geheel eigen identiteit. Buiten op het terras wordt dit in dezelfde stijl doorgevoerd. Hier droom je onder de lampionnen van verre reizen terwijl je gerechten in sissende woks en stoompannen worden bereid. De langsrijdende treinen doen je heel even denken aan de Peking Express.

Adres
Happyhappyjoyjoy East
Oostelijke Handelskade 4
1019 BM Amsterdam

Website
http://happyhappyjoyjoy.asia

Bereikbaarheid en openingstijden
De keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.30
Happyhappyjoyjoy is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bevindt zich op 3 minuten van de afslag S114/Zeeburg op de A10. Betaald parkeren voor de deur.