Wijnexpert Chris Alblas voor 6de keer naar Zuid-Afrika

door | 3 jul 2016 | Nieuws, Redactie

Alblas_2 (3)

Arnhemmer Chris Alblas is vooralsnog de enige in Nederland die door de organisatie van het Concours Mondial de Bruxelles met een gouden pin werd onderscheiden. Hij is ook de enige die voor de 6de keer is uitgenodigd voor de Michelangelo International Wine & Spirit Awards in Zuid-Afrika. De organisatie zegt er zelf over: “Every year Michelangelo invites the cream of contemporary professional wine judges from around the globe to judge the wine and spirits entered for the Michelangelo awards.” Het is dan ook een grote eer, aldus Chris Alblas om hier naar toe te mogen. In het eerste half jaar jureerde hij al in Frankrijk, Spanje, Griekenland, Kroatië en Bulgarijë. Na Zuid-Afrika volgt nog deelname aan Mundus Vini en een concours in de Graves regio.

Expertise in wijncursussen

In Arnhem en omgeving is Chris Alblas met name bekend door de organisatie van diverse wijncursussen. Deze cursussen zijn voor beginners en gevorderden. De instap is het Wijnvignet (SDEN 1), daarna voor de cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) en daarna de cursus Wijnbrevet (SDEN 3). Het SDEN 3 niveau is nodig voor wijnliefhebbers die naar de Wijnacademie willen. Informatie over deze cursussen is te vinden op: www.wijncursussen.nl

Voor degenen die al wijnkennis hebben en dat graag willen bijhouden en verdiepen is er de “Wijnpluscursus”. Meer info op te vragen: alblas@svbe.nl

Inkoper biologische wijnen

De opgedane expertise wordt door Chris Alblas benut door het zelf inkopen van biologische wijn. Een deel van het assortiment wordt verkocht in Oosterbeek in de wijnwinkel “Van de Wijnen” en bij slagerij “De Groene Weg” Arnhem. Bedrijven die deze biologische kwaliteitswijnen in het assortiment hebben zijn onder andere in Arnhem: Brasserie Thialf, Hotel-Restaurant Groot Warnsborn, Restaurant De Steenen Tafel, Catering Servontyn en het Amsterdamse Park Hotel. Meer info: www.biowijn.info of op te vragen: alblas@svbe.nl

Meer informatie;

Chris Alblas tel. 06 – 28 24 28 13

E-mail: alblas@svbe.nl