Een bijzondere wisseling van de wacht bij Wijnhuis Jacob’s Creek.

door | 5 jul 2016 | Geen categorie, importeurs, Nieuws

1840029

‘Na 40 jaar trouwe dienst als Chief Winemaker gaat Bernard Hickin met welverdiend pensioen’

Begin dit jaar maakte Chief Winemaker Bernard Hickin van Wijnhuis Jacob’s Creek bekend met pensioen te gaan. Na een indrukwekkende carrière van 40 jaar is het tijd om het stokje door te geven aan collega Ben Bryant, die sinds 2000 werkt voor moederconcern Pernod Richard. Ter ere van de gelegenheid verschijnen er 1200 flessen Jacob’s Creek Limited Edition Shiraz Cabernet 2010, voorzien van een label met een prachtige tekening van Bernard Hickin zelf: de man die aan de wieg stond van het bekendste wijnhuis van Australië.

1840021_620x413

Gedurende zijn 40 jaar in dienst heeft Bernard een belangrijke bijdrage geleverd aan het bedrijf en het ontwikkelen van het portfolio waar Jacob’s Creek vandaag de dag om bekend is. Bernard werd benoemd tot Company Chief Winemaker van Australische merken in 2006, en daarna Jacob’s Creek Global Chief Winemaker in 2010.

Brett McKinnon, Global Operations Director voor Pernod Ricard Winemakers laat weten: “We zijn erg dankbaar voor de bijdrage die Bernard geleverd heeft aan ons succes. Hij zal erg gemist worden door het team en we wensen hem het allerbeste voor zijn pensioen.”

1840025

Bernard Hickin zal worden opgevolgd door Ben Bryant, een getalenteerde Australische wijnmaker die in 2000 begon als ‘Cellar hand’ bij Pernod Ricard Winemakers.  Ben heeft sindsdien een aantal belangrijke functies bekleed binnen zowel operationele afdelingen als bij marketing en merkontwikkeling, waaronder die van Chief Winemaker voor Wyndham Estate.

In een reactie op zijn benoeming: “Ik heb in Jacob’s Creek niet alleen een topmerk gevonden, maar net zo speciaal is het fantastische team van gepassioneerde wijnmakers die onvermoeibaar hebben gewerkt om het merk te maken tot wat het nu is.”

Bernard blijft tot eind juni werkzaam bij Pernod Ricard, in zijn laatste periode als Chief Winemaker zal hij er voor zorgen dat de overdracht vlekkeloos verloopt en dat zijn opvolger de komende 40 jaar kan doorwerken aan de weg die hij in 1976 is ingeslagen.

Over de Jacob’s Creek Limited Edition Shiraz Cabernet 2010

Ter ere van de bijdrage van Bernard Hickin heeft zijn opvolger gekozen voor deze speciale wijn, samengesteld uit 63% Shiraz van hun beste Barossa wijngaarden en 33% Cabernet Sauvignon van hun mooiste Coonawarra wijngaarden. Deze Limited Edition Shiraz Cabernet heeft de hoogste kwaliteit van alle wijnen ooit geproduceerd door Jacob’s Creek, maar vertegenwoordigt tegelijkertijd het evenwicht en de toegankelijkheid die het merk beroemd heeft gemaakt. Helaas is de wijn niet in Nederland te koop, maar mocht je een trip naar Australië op de planning hebben staan: alleen in het Jacob’s Creek bezoekerscentrum in de Barossa Valley in Australië zijn 900 flessen te koop voor AUD $75 per fles van 750 ml.

Over Jacob’s Creek

Wijnmaker Jacob’s Creek kent een lange geschiedenis, die ons helemaal mee terug neemt naar Australië in 1840, toen William Jacob neerstreek aan de oevers van een naamloze beek. Ondertussen is de naamloze beek vernoemd naar Jacob, en is de naam niet meer weg te denken uit de wijnwereld. Onder moederbedrijf Pernod Richard is het wijnhuis uitgegroeid tot een van de grootste van Australië en is hun wijn te koop over de hele wereld.

Jacob’s Creek staat bekend om de eigentijdse wijnen met een grote variëteit in expressie en smaak. Het wijnhuis beschikt over commerciële wijnhuizen in Barossa, Adelaide Hills en Coonawarra. De wijnen worden gemaakt met grote zorg, altijd met de consument en haar veranderende smaak in het achterhoofd van de wijnmakers. Met meer dan 7.000 onderscheidingen en prijzen op zak uit alleen al de afgelopen 30 jaar, staat Jacob’s Creek bij de consument voor echte kwaliteit en betrouwbaarheid.