Proef de keuken van Julius Jaspers tijdens retourtje Amsterdam Centraal

door | 19 jul 2016 | Nieuws, Redactie

IMG_8208

Amsterdam, 14 juli 2016 – Sinds kort is het mogelijk om uit eten te gaan in een rijdende trein. In een van de twee sfeervolle treinstellen van het Panorama Rail Restaurant kun je een tafel van 2 tot 4 personen reserveren. Tijdens een smaakvolle treinrit van ongeveer 2 uur en 45 minuten krijgen de gasten een heerlijk viergangendiner, samengesteld door chef Julius Jaspers. Ondertussen genieten de gasten van het unieke Nederlandse landschap waar de trein met gemiddeld 100 km per uur soepel doorheen zoeft.

Unieke beleving
Als gast van het Panorama Rail Restaurant beleef je van begin tot eind een unieke restaurantervaring, die begint op Amsterdam Centraal Station. Via de rode loper stap je in en krijg je een tafel toegewezen in een van de twee geheel gerenoveerde en opgeknapte restauratierijtuigen uit de jaren 60. De rijtuigen hebben een modern interieur met klassieke sfeer. De twee uur en 45 minuten durende reis staan volledig in het teken van genieten van heerlijk eten, drinken en het wisselende Nederlandse landschap. Het viergangen diner dat elke twee maanden wisselt wordt live aan boord bereid door Julius Jaspers en zijn team van ‘Julius Bar en Grill’. De rest van het personeel zorgt ervoor dat de gasten op hun wenken worden bediend. Tijdens elke rit is een gastheer aanwezig die alles over de bijzondere locomotief, rijtuigen en het Nederlandse spoor kan vertellen.

Rondje Randstad
Elk weekend vertrekt het Panorama Rail Restaurant vanaf Amsterdam Centraal Station, met twee rijtuigen en in totaal 56 plaatsen, om een unieke tocht te maken door de randstad en het groene hart van Nederland. De gebruikelijke route gaat via Breukelen, Gouda, Rotterdam Noord, Den Haag HS, Leiden en via Haarlem weer naar Amsterdam Centraal. In geval van werkzaamheden of omleidingen kan gekozen worden voor een alternatieve route.

Locomotief en treinstellen
Zowel de locomotief als de treinstellen hebben een rijke Nederlandse geschiedenis en laten het hart van menig treinliefhebber sneller kloppen. Bij vertrek op Amsterdam Centraal en onderweg trekt de trein dan ook veel bekijks. Het Panorama Rail Restaurant bestaat uit twee restauratierijtuigen uit de jaren 60 die worden getrokken door een bijzondere 65 jaar oude locomotief van de voormalige NS-serie E 1200. Het Panorama Rail Restaurant is een dienst van Railpromo, die de locomotief en de rijtuigen kocht en volledig restaureerde. In maart 2016 werd de locomotief door burgemeester van der Laan officieel gedoopt als ‘City of Amsterdam’ en sindsdien doet het geheel dienst als het Panorama Rail Restaurant.

Logo Panorama Rail Restaurant 2

Reserveren kan voor € 99,- per persoon, hiervoor krijg je een treinreis, diner en ondersteun je het behoud van de historische trein. Kijk voor meer informatie, reserveren of het actuele menu op: www.panoramarail.nl
Het is ook mogelijk om de trein af te huren of met groepen te komen dineren.