Betuws Wijndomein Medaille Oogst op Wijnkeuringen

door | 29 aug 2016 | Nieuws

f2515bd2-516b-4a67-b62e-d7a243679b3f

3e beste wijnmaker van Nederland en België!
Wijnkeuring Lage Landen en Berliner Wein Trophy 2016

Betuws Wijndomein verdient prijzen op verschillende wijnkeuringen. “Een kroon op mijn harde werken” zegt wijnboer Diederik Beker. Beker scoort goed in alle wijncategorieën en eindigt in het eindklassement als 3e beste wijnmaker van Nederland en België

Betuws Wijndomein ontving eerder deze week een Gouden Medaille voor LingeWit Sauvi 2015 op de internationale wijnkeuring van Berlijn. Op de wijnkeuring van de Lage Landen ontvangt het Wijndomein een Zilveren Medaille voor zijn Cuvee ‘Hollandsche Meesters’ Wit 2015, die hij het maakte voor Intense Wines. Daarnaast ontvangt de Gelderse wijnmaker nog vijf Bronzen Medailles voor; LingeParel Rosé 2015, LingeRood Cuvee Barrique 2014, LingeWit Johanniter 2015, LingeWit Johanniter ‘Tete de Cuvee 2015’ en LingeWit Cuvee ‘Oud London 2015’.

Château voor Buren
De medailles van de wijnkeuring van de Lage Landen werden gistermiddag uitgereikt in de St. Lambertuskerk in het pittoreske stadje Buren, tijdens het wijnevenement Château voor Buren. Voorzitter van de keuring, Lars Daniëls, was zeer te spreken over de kwaliteit van de Nederlandse wijnen. De Nederlandse wijnen worden jaar na jaar beter, en dienen nu echt serieus genomen te worden. “Alle wijnen die ik instuurde, scoorde 78 punten of hoger op schaal van 100, een reslutaat waar ik zeer trots op mag zijn” aldus wijnmaker Diederik.

Medaille overzicht:
Goud –  LingeWit Sauvi 2015
Zilver –  CuvéeWit ‘Hollandsche Meesters’ 2015
Brons –  LingeParel rosé 2015
Brons –  LingeRood Cuvee Barrique 2014
Brons –  LingeWit Johanniter 2015
Brons –  LingeWit ‘Tête de Cuvée’ 2015
Brons –  LingeWit ‘Cuvée Oud London’ 2015

De wijngaard
Nieuwsgierig naar hoe de prijswinnende wijnen smaken? Kom dan gerust langs op het Domein! Het Domein is iedere vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Of kijk op www.betuwswijndomein.nl en ontdek wat er nog meer te beleven is in de wijngaard! Contactgegevens: Betuws Wijndomein, Burensewal 5, 4117 GC Erichem, info@betuwswijndomein.nl of bel met de wijnboer: 06-42107112

Details Wijnkeuring van de Lage Landen:
Enkele details over de wijnkeuring van de Lage Landen: Er zijn 188 verschillende wijnen ingeschreven, waarvan 32 uit België. De wijnen komen van 55 verschillende wijngaarden. Het gaat om 35 parel en mousserende wijnen, en 13 rosé, 42 rode en 98 witte stille wijnen. Twee panels van Nederlandse en Belgische wijnprofessionals (vinologen) verspreid over twee dagen beoordelen de wijnen. Dit gebeurde volgens het internationaal gebruikelijke O.I.V. (OIV = Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) systeem waarbij een wijn maximaal 100 punten kan behalen. De keuring wordt georganiseerd door het WIN (Stichting Wijn Instituut Nederland), ondersteund door de Stichting Wijnonderwijs. En wordt uitgevoerd onder leiding van juryvoorzitter Lars Daniëls. Er worden gouden, zilveren en bronzen medailles toegekend, en keurzegels voor wijnen die net na de wijnen met medailles komen.

Details Berliner Wein Tropy:
Enkele details over de Berlijns wijnkeuring: Er zijn meer dan 15000 deelnemende wijnen uit 40 landen. De wijnen worden geproefd door 400 internationaal getrainde wijn expert van over de hele wereld. Dit gebeurde volgens het internationaal gebruikelijke O.I.V. (OIV = Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) en het U.I.O.E. (Internationale Unie van Oenologen. Beide strikt gecontroleerde instituten die de regels en kwaliteitsstandaarden waarborgen van de medailles)
Duitslands grootse keuring vindt plaats achter gesloten deuren van het Borsigturm Hotel in Berlijn. De jury proeft meer dan 15000 wijnen en geeft punten. Na vier dagen proeven zijn de winnaars bekend en worden de prijzen toegekend: Berliner Silver, Berliner Gold en Berliner Premium Gold.

WineParis Vinexpo 2023