ARCHIEFWIJNEN P&F WINERIES NU ONLINE VERKRIJGBAAR

door | 13 sep 2016 | importeurs, Nieuws

pf3

Rotterdam – Het Sloveense familie wijnhuis, p&f wineries, stelt online een collectie van haar oudste en beste witte wijnen beschikbaar. Vanaf 1952 bewaarde het bedrijf in hun kelder in Ormož van bijna elke jaargang een aantal topwijnen, wat vandaag de dag resulteert in een indrukwekkend archief.

Verkrijgbaarheid
Een selectie van p&f vintage wijnen zijn online verkrijgbaar via www.archivewines.com. De duurste wijn, een Pinot Blanc uit 1959, kost € 1.566,- maar ook in andere prijscategorieën zijn unieke wijn te bemachtigen. Een Traminer voor € 435,00 uit 1964, Pinot Blanc Spätlese uit 1971 voor € 316,95 en vanaf € 23,95 een Furmint uit 1997.

Perfect kerstcadeau
Tatjana Puklavec: “We willen dat onze klanten deel uitmaken van iets heel bijzonders, omdat wij bij p&f wineries van mening zijn dat je de beste dingen in het leven met elkaar moet delen en zeker in de periode van kerst. We hebben ons archief beschikbaar gesteld, zodat wijnliefhebbers kunnen bladeren door een aantal van onze meest bijzondere wijnen”.

Bij de Hanos zijn onder het merk Gomila 5 wijnen verkrijgbaar, onder andere een Sauvignon Blanc Single Vineyard 2015 (€9,00) en een Traminer Auslese 2011 (€8,40)
pf2

Over p&f wineries
Het enthousiasme en de passie voor Sloveense wijn zit diep in de genen van de familie Puklavec. Het vindt zijn oorsprong in 1934 en werd door Vladimir Puklavec in 2009 nieuw leven ingeblazen. Vandaag leidt hij het familiebedrijf p&f wineries samen met zijn dochters Tatjana en Kristina. In de zonovergoten regio Ljutomer-Ormož groeien de druiven, die nog steeds met de hand geplukt worden, op een totale oppervlakte van 1.100 hectare onder perfecte omstandigheden. Met zijn absolute focus op kwaliteit en perfecte productiemethoden draagt oenoloog en wijnmaker Mitja Herga aanzienlijk bij aan het succes van dit familiebedrijf. Het resulteert in frisse, fruitige en aromatische wijnen.

www.archivewines.com