Voor het eerst in jaren ijswijnoogst in Slovenië

door | 26 jan 2017 | importeurs, Nieuws

Tilburg – In Slovenië is in januari een bijzondere druivenoogst binnengehaald. Voor het eerst in zes jaar konden bij p&f wineries bevroren druiven worden geoogst voor ijswijn.

De ijswijnoogst bij p&f wineries vond vroeg in de ochtend plaats bij temperaturen van -12°C. Wijnmaker Mitja Herga: “Het is zo bijzonder om in een winterwonderlandschap de laatste druiven van de oogst binnen te halen.” Het geoogste druivenras is chardonnay en hij verwacht een opbrengst van 380 liter. Mitja: “De wijn is een traktatie voor alle zintuigen. Hij heeft een uitnodigende goudgele kleur en biedt een ware smaaksensatie van gedroogd fruit met een lange afdronk.” Lekker voor bij een fruitdessert, zoals een taartje of crumble, maar ook bij pittige blauwschimmel kazen.

Over p&f wineries
Het enthousiasme en de passie voor Sloveense wijn zit diep in de genen van de familie Puklavec. De oorsprong van p&f wineries ligt in 1934, in 2009 blies Vladimir Puklavec het bedrijf nieuw leven in. Vandaag leidt hij het samen met zijn dochters Tatjana en Kristina. In de zonovergoten regio Ljutomer-Ormož groeien de druiven, die nog steeds met de hand geplukt worden, op een totale oppervlakte van 1.100 hectare onder perfecte omstandigheden. Met zijn absolute focus op kwaliteit en perfecte productiemethoden draagt wijnmaker Mitja Herga aanzienlijk bij aan het succes van p&f wineries. Het familiebedrijf maakt frisse, fruitige en aromatische wijnen.

www.pfwineries.com