Vinexpo zet Spanje in de schijnwerpers

door | 11 feb 2017 | Nieuws, Redactie

Bezoekers van de Vinexpo 2017 kunnen zowel op de beurs als in de stad Bordeaux uitgebreid kennismaken met Spanje, dat eregastland is van de beurs. In Spanje is de afgelopen fors geïnvesteerd en de druk om te exporteren is door de dalende binnenlandse consumptie sterk toegenomen. In veel gebieden zijn producenten erin geslaagd de DOP status te krijgen. Dit neemt zeker niet weg dat ook binnen de IGP range zeer interessante wijnen te vinden zijn. Spaanse wijnen kunnen een verrassend goede verhouding hebben tussen prijs en kwaliteit. Ook de talloze inheemse rassen geven wijnen met een eigen persoonlijkheid.

Spanje: grootste wijngebied qua oppervlakte

Geciteerd uit het persbericht van Promosalons/Vinexpo: Spanje staat wereldwijd op een derde plaats als wijnexportland en heeft ’s werelds grootste wijngebied qua oppervlakte. De modernisering van wijnstijlen, met simpele en aantrekkelijke verpakking, uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en actieve marketingcampagnes, hebben bijgedragen aan de sterke positie van Spanje op de internationale markt.

In dit kader wordt er tijdens de Vinexpo een speciale proefruimte georganiseerd, er vindt een conferentie plaats over Spaanse exportwijnen en een stand met een selectie van de beste Spaanse wijnen wordt gerund door de gerenommeerde gids Guia Peñin.

Tevens wordt Spanje speciaal belicht tijdens de avondevenementen. Op zondag 18 juni opent de ‘Cité du Vin’ bij uitzondering haar Belvedere voor een Spaanse wijnproeverij. Op maandag 19 juni organiseert de Vinexpo in samenwerking met Wine Spectator een nieuw gastronomisch wijnevenement ‘A Taste of Spain’. Tijdens deze exclusieve avond worden wijnen van ongeveer honderd prestigieuze Spaanse Bodegas geserveerd bij gerechten bereid door de tien meest bekende Spaanse chef-koks, geselecteerd door Ferran Adrià en José Andrés.

Chris Alblas