Amsterdam Wine Festival tovert Westergasfabriek om tot wijnwalhalla 45 fantastische wijnhuizen van het zuidelijk halfrond

door | 13 mrt 2017 | Nieuws, Redactie

Amsterdam, 13 maart 2017 – Van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart wordt de Westergasfabriek in Amsterdam omgetoverd tot een waar wijnwalhalla. Het Amsterdam Wine Festival viert samen met wijn liefhebbend Nederland de oogst op het zuidelijk halfrond. Het festival presenteert maar liefst 45 wijnhuizen en -makers uit Chili, Argentinië, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. Het Amsterdam Wine Festival heeft elke dag een uiteenlopend programma met proeverijen en workshops, de enthousiaste sommeliers van SOMMOS verzorgen tours door het zuidelijk halfrond en niemand minder dan Jord Althuizen verzorgt de beste wijn-spijs combinaties.

Eerste Editie
“De eerste editie van het Amsterdam Wine Festival belooft een onvergetelijke beleving te worden. Bezoekers kunnen zich helemaal onderdompelen in al het moois wat het zuidelijk halfrond te bieden heeft. De zaterdag is al bijna uitverkocht en in totaal verwachten we zo’n 10.000 bezoekers!”, aldus medeorganisator Ivar Beukeboom Het aanbod van wijnen is zeer breed, van mooie instapwijnen zoals een chenin blanc van Drosty Hof voor €3,- per glas, tot echte klappers als de Grange van Penfolds uit 2001 voor €110 per glas. Ook komen er speciaal voor het Amsterdam Wine Festival een aantal wijnmakers naar de Westergasfabriek om kennis te maken met de Nederlandse wijndrinkers. Zo zullen onder andere de heer Arizu (grondlegger en CEO Luigi Bosca) en Warren Granat-Mulder (Rust & Vrede Wine estate) aanwezig zijn.

Divers programma
Elke dag kunnen bezoekers aansluiten bij diverse proeverijen en workshops onder leiding van sommeliers; zo ontdek je bijvoorbeeld het echte Argentinië door typische druivenrassen als torrontes en malbec te proeven of wordt je ‘Down Under gedompeld’ met Australische terroirs. Daarnaast organiseren de jongens van SOMMOS een tour door het zuidelijk halfrond waar bij elk land een wijn geproefd en natuurlijk toegelicht wordt. Met de wijn-spijscombinaties zit het ook wel goed, die worden namelijk verzorgd door ‘The Rough Chef’; het bedrijf van BBQ master Jord Althuizen. Het menu is speciaal afgestemd op het zuidelijk halfrond. Buiten is een heus BBQ-plein ingericht. De muzikale invulling wordt verzorgd door Sublime FM en zijn er live optredens van onder andere Steffen Morrison, TenTemPiés en The Tibbs. Workshops en tickets kunnen van te voren worden geboekt via: www.amsterdamwinefestival.nl. Let op: VOL=VOL!