Albert Heijn verrast met Nederburg

door | 14 mrt 2017 | Nieuws, Redactie

Af en toe wordt je gevraagd om low-budget wijnen te zoeken. Zelden is dat een succes. Alhoewel afgelopen kerst de Lidl met een paar smaakvolle wijnen uit Bordeaux op de schappen kwam. Nu echter verraste mij Albert Heijn met de bonusaanbieding van Nederburg. Voor een proeverij was ik op zoek naar wijnen met een maximale prijs van € 4,00. Een proeverij met herkenbare druivenrassen. Wat een geluk! Zowel de sauvignon blanc als de chardonnay van Nederburg, die normaal € 6,69 kosten nu met een bonuskorting van maar liefst € 2,70 voor de prijs van € 3,99. Hoe dit kan is me een raadsel, maar het is een gegeven.

Nederburg sauvignon blanc is uit het oogstjaar 2016. Op het etiket staat een mooie quote: “the more we discover, the more we know there is to discover”. Nederburg bestaat sinds 1791 en is gevestigd in Paarl. De sauvignon blanc wordt omschreven als “crispy” en dat is deze wijn. Een duidelijk strakke stijl.

De Nederburg chardonnay is uit het oogstjaar 2015. Deze wijn heeft een half procent meer alcohol (13.5%) dan de sauvignon blanc. De wijn heeft meer zoete aroma’s, zoals tropisch fruit en licht vanille, en een zacht mondgevoel. Meer “creamy”, zoals je dat vaker proeft bij een chardonnay. Mildere zuren.

Beide wijnen komen uit de Western Cape en zijn gebotteld in Paarl, Zuid-Afrika.

Chris Alblas