Contant geld op de fles bij Amsterdam Wine Festival

door | 23 mrt 2017 | importeurs, Nieuws, Redactie

Amsterdam, 23-03-2017 – Wie weleens een festival bezoekt, kent de irritaties. Eerst lang wachten in de rij voor de muntenkassa en later te weinig munten hebben om je bestelling af te rekenen. Vervolgens kom je er de volgende dag achter dat je toch nog munten in je zak hebt zitten. Op de eerste editie van het Amsterdam Wine Festival zijn deze irritaties verleden tijd, want met de technologieën van Mastercard en iZettle betaal je overal snel en gemakkelijk met jouw eigen pinpas of creditcard.

Het Amsterdam Wine Festival vindt plaats in de Gashouder. Er zijn tien bars, waar gezamenlijk tweehonderd verschillende wijnen kunnen worden besteld. Dit kan per fles, glas of zelfs half glas. Een handig betaalsysteem zorgt dan ook voor een snelle en efficiënte afhandeling van transacties. Organisator Sebastiaan van Erne en zijn partners waren het er snel over eens: “Wij wilden eindelijk eens van die festivalmunten af. Het is totaal onpraktisch, zeker in ons geval met de grote diversiteit aan wijnen.” Alle producten en verschillende prijzen kunnen in de iZettle app worden gezet, waardoor het barpersoneel razendsnel de bestelling kan invoeren. Er worden op deze manier geen rekenfouten gemaakt en door de iZettle reader worden contactloze en kaartbetalingen 25 procent sneller afgehandeld dan bij andere pinapparaten.

Mastercard Nederland laat weten zeer verheugd te zijn over het pin-only systeem op het Amsterdam Wine Festival. Business Development Manager Hugo Reijkens voegt toe: “Ons doel is om onze kaarthouders overal snel en gemakkelijk met hun pas of mobiel te laten afrekenen. Veel festivals zijn al bezig met een nieuw geïntegreerde oplossing, maar Amsterdam Wine Festival is één van de eerste evenementen waar volledig cashless betaald zal worden. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor de festivalbezoeker.”

Het Amsterdam Wine Festival vindt plaats van 24 t/m 26 maart in de Gashouder op de Westergasfabriek. Drie dagen lang kunnen bezoekers zich onderdompelen in de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond. De toegang is € 12,- inclusief een wijnglas. Kijk voor tickets en info op www.amsterdamwinefestival.nl.