John Bindels ontvangt KVNW Wijnrank

door | 31 mrt 2017 | Redactie


Blijk van waardering voor positionering van wijn als cultuurgoed van de samenleving 

Den Haag, 31 maart 2017 – Vandaag heeft wijnjournalist John Bindels, na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) in de Franse Residentie, de Wijnrank ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert.

John Bindels ontvangt de Wijnrank voor zijn jarenlange inzet als hoofdredacteur van www.wijnwijs.eu. Bindels verdient de Wijnrank vanwege zijn inspanningen om het goede imago van wijn te bewaken en zijn positief kritische blik waarmee hij de wijnwereld in de columns op zijn website beschouwt.

Van Houtert: “Bindels is al vele jaren actief als onderzoeksjournalist in de wijnsector. Op een volstrekt onafhankelijke en unieke manier stelt hij onderwerpen en misstanden aan de kaak. Dergelijke vakjournalisten zijn zeldzaam en zeer waardevol voor een sector als de onze.  Wij eren hem vandaag voor zijn niet aflatende inzet en betrokkenheid.”

De KVNW Wijnrank bestaat sinds 1987. De KVNW Wijnrank is een blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving.

In het verleden kregen onder andere Adriaan van Dis, Joop Braakhekke, Astrid Joosten, Hubrecht Duijker, Harold Hamersma en Ton Wortelboer dezelfde onderscheiding. De KVNW bevordert onder andere de kennis van en over wijn en stimuleert een verantwoorde consumptie.