Wijnimporteurs bundelen krachten: Fusie Imperial Wijnkoperij en Miranda Beems Wine import

door | 5 apr 2017 | importeurs, Nieuws

Imperial Wijnkoperij en Miranda Beems Wine Import bundelen hun krachten. Door deze fusie ontstaat een sterke en gespecialiseerde onderneming, die verder zal gaan onder de naam Imperial Wijnkoperij.

Al meer dan 10 jaar is Miranda Beems gespecialiseerd in wijnen uit Centraal-Europa, met name Hongarije, actief op de Nederlandse wijnmarkt. Imperial Wijnkoperij is al ruim 20 jaar dé autoriteit op Oostenrijkse en Duitse wijnen. Beide ondernemers richten zich op het midden- en hogere segment van de wijnmarkt. Met samen meer dan 30 jaar ervaring zal er met het samengaan van deze twee importeurs een sterke speler in de markt ontstaan.

Met deze samenwerking bestrijkt Imperial Wijnkoperij het hele stroomgebied van de Donau en komen er nog meer parels uit deze bijzondere wijnlanden uit Centraal Europa (Oostenrijk, Hongarije, Duitsland, Roemenië en Slovenië) op de Nederlandse markt.

Miranda Beems: “Ik ben trots dat mijn werk van de afgelopen 10 jaar op deze manier voortgezet zal worden en dat ik samen mijn Regina onze klanten nog beter kunnen adviseren en begeleiden. Het serviceniveau zal toenemen, we zullen de markt efficiënter kunnen bedienen. Onze producenten zijn tevens zeer verheugd over de fusie. Al met al zijn er alleen maar winnaars door deze samenwerking”.

Regina Meij van Imperial Wijnkoperij: “Het assortiment van Miranda vormt een perfecte toevoeging aan ons assortiment. Ze heeft een prachtig portfolio met wijnboeren uit Hongarije en Roemenië, die complementair zijn aan wat we zelf al importeren uit deze regio. Daarnaast ben ik blij, dat Miranda in de toekomst ons team zal versterken met haar kennis en enthousiasme.”