Puklavec Family Wines: Sloveens succesverhaal met platina bekroond

door | 25 jun 2017 | importeurs, Nieuws

Tilburg, juni 2017 – In 1934 kreeg Martin Puklavec de leiding over de wijnbouwcoöperatie in het Sloveense Jeruzalem-Ormož. In 2010 betreden zijn kleindochters Tatjana en Kristina vanuit Nederland de internationale wijnmarkt. In 2017, zeven jaar verder, wordt de kwaliteit van hun wijnen beloond met de bijzondere Decanter Platinum Award.
Tatjana Puklavec: “Zeven blijkt echt ons magische geluksgetal. We zijn nu zeven jaar op de markt en hebben net onze nieuwe single vineyard lijn Seven Numbersgeïntroduceerd. De druiven voor deze wijnen komen van unieke wijngaarden met elk een eigen zevencijferig nummer. Wijn nummer 7 is gemaakt van de lokale Furmint en juist deze wijn bleek goed voor niet minder dan platina.” In de wijnwereld regent het medailles, maar dit gaat niet op voor de Decanter Platinum Awards. In 2017 werden er maar liefst 17.263 wijnen geproefd. Slechts 209 hiervan waren goed voor deze hoogste onderscheiding.
Nieuwe naam, nieuwe lijnen
Het familiebedrijf p&f wineries gaat medio 2017 verder onder de naam Puklavec Family Wines. Vader Vladimir Puklavec: “Met deze nieuwe naam willen we onze kernwaarden onderstrepen: familie, historie, toewijding, vakmanschap en terroir.” Puklavec Family Wines is inmiddels actief in meer dan 15 landen waaronder Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Rusland, Brazilië en de USA. Over de hele wereld worden de wijnen en het verhaal van de Puklavec familie enthousiast ontvangen. Hun motto: “De beste dingen in het leven deel je met elkaar.”
Absolute focus op kwaliteit
In de zonovergoten regio Ljutomer-Ormož groeien de druiven, die nog steeds met de hand geplukt worden, op een totale oppervlakte van 1.100 hectare onder ideale omstandigheden. Met zijn absolute focus op kwaliteit en perfecte productiemethoden draagt wijnmaker Mitja Herga aanzienlijk bij aan het succes van Puklavec Family Wines. Het familiebedrijf maakt frisse, fruitige en aromatische wijnen.
Verkrijgbaarheid
Anno 2017 zijn de wijnen in alle belangrijke verkoopkanalen vertegenwoordigd. De bekroonde Seven Numbers wijnen zijn verkrijgbaar voor de horeca, vooralsnog via het Puklavec kantoor in Tilburg. De horecalijn Estate Selection (voorheen Gomila) staat bij HANOS. In het Jumbo-schap staan vier witte en één rode wijn van puklavec & friends. Via www.archivewines.com heeft de familie haar unieke archief opengesteld. Vanaf 1952 werd in de kelder in Ormož van bijna elke jaargang een aantal topwijnen bewaard, wat vandaag de dag resulteert in een indrukwekkende verzameling. Een selectie hiervan is verkrijgbaar via de webshop.