10 Rueda Summer Hotspots bekend!

door | 3 aug 2017 | importeurs, Nieuws, Redactie

Rueda is booming. En dat is eigenlijk best logisch. Het is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen en die zijn lekker fris en strak, met een opvallende bite. Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. De wijnen van deze druif zijn lekker crispy met frisse zuren, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden én een herkenbaar bittertje.
Verkiezing Rueda Summer Hotspots
Wat zijn in Nederland de beste plekken om te genieten van een glas heerlijk gekoelde Rueda Verdejo? 40 hotspots werden genomineerd en iedereen kon stemmen op zijn favoriete hotspot. De 10 Rueda Summer Hotspots zijn inmiddels bekend!
10 Rueda Summer Hotspots 2017
Lola – Schiedamse Vest 56 Rotterdam – hellolola.nl
Voor Spaanse sferen in Rotterdam ga je naar Lola toe. Hier bereidt chef Jochem Appel de lekkerste tapas, pinchos en gerechten van de houtskoolgrill die perfect samengaan met een Verdejo.
Café Verward – Hoogstraat 69A Rotterdam – verward.nl
Een van de leukste wijnbarren in het Rotterdamse Hoogkwartier. Hier schuif je iedere zondag aan voor een lekkere culinaire daghap en op andere dagen kies je een kaas- of vleesplank bij je Rueda Verdejo.
Buurman en Buurman – Mercatorstraat 171 Amsterdam – eetwinkelbuurmanenbuurman.nl
Paul en Coen de (voormalige) buurmannen komen op het idee om samen een biologische eetwinkel te beginnen in Bos en Lommer. De kleine kaart verschilt van dag tot dag. Rueda matcht altijd.
Ku Kitchen – Utrechtsestraat 114 & Jacob Van Lennepkade 215 Amsterdam – ku114.nl
Japanse Sushi bar, naast de ruime keuze aan saké ook de plek voor een geslaagd huwelijk tussen sushi en Rueda Verdejo.
Pikoteo – Houtmankade 9 Amsterdam – pikoteo.nl
Tapas bereid door de Spaanse kok en bediening met verstand van zaken. Begeef je hier in moderne Spaanse sferen, precies wat Rueda is.
Dudok – Hofweg 1A Den Haag – dudok.nl
Het bruisende middelpunt van de Hofstad: een echte stadsbrasserie. Plof na het shoppen neer op de binnenplaats met zonnig terras.
Bouzy – Denneweg 83 Den Haag – bouzywineandfood.nl
In één van de leukste straatjes van Den Haag, aan de rand van het centrum, ben je hier als wijnliefhebber aan het juiste adres. Een mooi en uitgebreide wijnkaart, maar wij bestellen er uiteraard Rueda Verdejo.
De Zwarte Vosch – Oudegracht 48 Utrecht – dezwartevosch.nl
Een hippe, gastvrije bar, waar je net als in Spanje zelf de vers bereide pinchos van de bar mag pakken. Binnen altijd gezellig, en het zonnige terras maakt dit een echte Rueda Summer Hotpot.
Wijnbar en Bistro Zies – Twijnstraat 58 Utrecht – zies-utrecht.nl
Een boutique hotel, een bistro én wijnbar! Gerechten komen van een Spaanse houtkooloven. De sommelier heeft zich op wijnen uit Spanje, Italië en Portugal gestort. Rueda staat hier terecht op de kaart.
Daens – Korte Minrebroederstraat 13-17 Utrecht – daens.nl
Shoppers en wine-aholics opgelet! In de voormalige brandweerkazerne van Utrecht vind je deze hotpot. Eerst shoppen in de concept store en daarna lekker borrelen aan de bar: een ultieme combinatie!
Wijnregio Rueda
De D.O. Rueda ligt in wijnregio Castilla y León ten noordwesten van Madrid. Je vindt er heel veel hypermoderne wijnbedrijven met de mooiste proeflokalen.
De wijngaarden liggen aan de noordkant van de Spaanse hoogvlakte. Door de hoge ligging (600-800 meter boven zeeniveau) kan het ook op hete dagen ’s nachts enorm afkoelen. Het is een van de belangrijkste Spaanse wijngebieden voor witte wijn en Nederland is met bijna 3 miljoen flessen per jaar de grootste afnemer van Rueda wijnen.