Amsterdam Wine Festival viert oogstfeesten Noordelijk Halfrond

door | 18 sep 2017 | importeurs, Nieuws


29,30 september & 1 oktober, Westergasfabriek Amsterdam

Amsterdam, 18 september 2017 – Na een succesvolle eerste editie is de Westergasfabriek in Amsterdam van 29 september t/m 1 oktober wederom het toneel van het Amsterdam Wine Festival. Waar vorige keer het Zuidelijk Halfrond centraal stond, worden dit keer de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd. Ook is voor deze tweede editie het terrein uitgebreid, naast de Gashouder vormen nu ook het Transformatorhuis en het tussengelegen Klönneplein onderdeel van dit wijn-walhalla. De organisatie verwacht maar liefst 15.000 wijnliefhebbers te ontvangen.

Noordelijk Halfrond
Op het festival zijn grote (inter)nationale importeurs vertegenwoordigd zoals Oud Reuchlin & Boelen, Vinites, Delta Wines, J. Bart en Verbunt wijnkopers. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek, maar ook minder bekende landen als de Verenigde Staten en Portugal zijn vertegenwoordigd. Bezoekers hebben de keuze uit ongeveer 300 verschillende wijnen. Een glas bestel je al vanaf €3,- maar er zijn ook exclusieve wijnen verkrijgbaar zoals een Petrus uit het topjaar 2000, met een prijskaartje van € 6.350,- of een Domaine La Romanee Conti – Le Montrachet 2010 voor € 7.200,-.

Wedstrijd druivenstampen
Wie meer kennis over wijn wilt vergaren, kan meedoen aan een workshop of een quiz onder leiding van Edwin Raben, die al jarenlang tot de absolute top van Nederlandse sommeliers behoort. Liever ervaren hoe het echt is om wijn te maken? Schrijf je in voor een wedstrijd druivenstampen en leer van Lotte Wolf hoe het proces van A tot Z plaatsvindt.

Eten en muziek
Naast wijn kun je ook genieten van eten en muziek. Zo kun je bij Restaurant Baut terecht voor amuses met een Franse twist en verzorgt Sublime FM voor de muzikale omlijsting met DJ’s en live-optredens. Onder andere Jared Grant, Jon Tarifa en Fusca staan op het podium.

Het Amsterdam Wine Festival is vrijdag van 15:00 tot 01:00, zaterdag van 13:00-01:00 en zondag van 13:00-22:00 geopend.

Toegangskaarten kosten €12 en zijn verkrijgbaar via de website: www.amsterdamwinefestival.nl