Indrukwekkende line-up (inter)nationale chefs op Folie Culinaire 2017

door | 1 okt 2017 | Nieuws, Redactie

 
Folie Culinaire, hét befaamde internationale event voor culinaire professionals uit het hogere segment mag zich verheugen op een indrukwekkende line-up van nationale en internationale chefs. De vijfde editie van Folie Culinaire biedt daarnaast een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Het culinaire spektakel vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober 2017 in MECC Maastricht. 
Masterclasses door (inter)nationale chefs
Eventmanager Erik Stroink: “De demokeuken is de hele dag het kloppende hart van Folie Culinaire, hier laten nationale en internationale chefs zien hoe zij in hun restaurant koken en kunnen bezoekers proeven van het resultaat.” De indrukwekkende line-up bestaat onder meer Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**, Zuidwolde), Roger Rassin (La Rive, Amsterdam), Alain Alders (Landgoed Duin en Kruidberg*, Santpoort), Alyn Williams (At the Westbury*, Londen), Mathieu Moity (Inartze, Parijs), André Stahl (Puradies, Leogang), Mikael Svensson (Kontrast*, Oslo), Karen Torosyan (Bozar*, Brussel), Indra Carillo Perea (La Condesa, Parijs), Santiago Torrijos (ex Atelier Rodier, Parijs) en Quentin Joplet (Le Castellaras*, Fayence).
In de demokeuken vinden twee kookwedstrijden plaats: de Grand Prix du Caviar op 9 oktober en de wedstrijd om het Glazen Kalf op 11 oktober.
Wijn & Spijs Theater
In het Wijn & Spijs Theater koken chefs als Ralph Hermans van Rantree, Thijs Meliefste van Meliefste, Guido Le Bron de Vexela van Château St. Gerlach en Jeroen van Gansewinkel van Damianz tijdens wijn-spijs-proeverijen. Stroink: “Bezoekers kunnen hier sterrenchef Mikael Svensson van restaurant Kontrast* in Oslo ontmoeten tijdens een Meet & Greet. En Chapeau Magazine presenteert hier het kookboek ‘Limburgse sterrenchefs’, waarbij deze chefs aanwezig zijn. En we hebben topsommelier Lendl Mijnhijmer te gast die eerder dit jaar tijdens Slag op de Schelde de Wine Making Challenge om de beste Spaanse QuiXote-blend 2017 won. Hij krijgt de flessen met zijn prijswinnende blend uitgereikt door Juan Haro van Vinos QuiXote.”
Folie Culinaire meer dan ooit de moeite waard
’s Avonds worden in het centrum van Maastricht speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers van Folie Culinaire. Diverse horecagelegenheden hebben live muziek, speciale menu’s, een bier-wijntour of kortingsacties. Stroink: “Vorig jaar beoordeelden bezoekers de beurs met een 8, de vijfde editie van Folie Culinaire is meer dan ooit de moeite waard om af te reizen naar het bourgondische Maastricht.
BBB Maastricht
Bezoekers van Folie Culinaire hebben tevens gratis toegang tot horecavakevent BBB Maastricht, dat tegelijkertijd met Folie Culinaire plaatsvindt in MECC Maastricht. Met ruim 400 exposanten, spannende wedstrijden, demonstraties, proeverijen en workshops is dit de grootste horecavakbeurs van de Euregio.
Folie Culinaire vindt plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht. Openingstijden 11:00 uur – 18:00 uur.
Meer informatie: folieculinaire.com