Udo Göebel is Wijnkoper van het Jaar 

door | 31 okt 2017 | importeurs, Nieuws

Wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft Udo Göebel van WineMatters uitgeroepen tot Wijnkoper van het Jaar. Udo is gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen, zijn eenmanszaak WineMatters bestaat al elf jaar. Hubrecht deelt zijn virtuele schouderklopje dit jaar voor de 34ste keer uit. 

Hubrecht is de meest invloedrijke Nederlandse wijnjournalist en schrijver. Hij heeft meer dan honderd boeken over wijn geschreven, die zowel in Nederland als in het buitenland zijn uitgegeven. Hij houdt met zijn maandelijkse online magazine www.hubrechtduijker.com wijnliefhebbers op de hoogte van alles wat hij proeft en meemaakt. Elk jaar kiest hij de Wijnkoper van het Jaar, dit jaar Udo Göebel. Hubrecht: “Udo’s deskundigheid en gedrevenheid zijn welhaast ongekend groot.”

Indrukwekkend eenmansbedrijf 

Udo Göebel was als klein jongetje al geïnteresseerd in wijn. Hij werkt al bijna dertig jaar in de wijnhandel, werd in 1990 de jongste vinoloog van Nederland en deed met veel plezier en succes mee met veel proefwedstrijden, onder andere de wedstrijd Vinoloog van het Jaar, die hij vier keer won. In 2006 startte Udo, na een sabbatical in Zuid-Afrika, zijn eigen wijnbedrijf, gespecialiseerd in de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen. De afgelopen jaren heeft Udo een indrukwekkend eenmansbedrijf opgezet, zijn wijn wordt geschonken in toprestaurants maar ook bij wijnliefhebbers in binnen- en buitenland. Bovendien organiseert Udo regelmatig bijzondere wijnproeverijen en wijndiners, soms met wijnmakers aan tafel. Eén keer per jaar, in september, kunnen geïnteresseerde wijnliefhebbers mee op wijnreis naar Zuid-Afrika.