51 HEMA wijnen bekroond in de nieuwe Grote Hamersma en Omfietswijngids!

HEMA staat al jaren bekend om haar kwalitatief hoogstaande en toch vriendelijk geprijsde wijnassortiment. Van wit tot rood, rosé en bubbels, je kunt voor elke gelegenheid bij HEMA terecht. Afgelopen week werden de twee belangrijkste wijngidsen van Nederland weer uitgebracht: De Grote Hamersma van Harold Hamersma en De Omfietswijngids van Nicolaas Klei. Ook dit jaar zijn hierin een flink aantal HEMA wijnen met prachtige cijfers bekroond. Hierbij is vooral de prijs/kwaliteit verhouding interessant. Alle bekroonde wijnen vallen namelijk in een prijsklasse van €3 t/m €13.

De Grote Hamersma 2018
Dit jaar zijn er maar liefst 36 HEMA wijnen bekroond in dé wijngids voor wijnliefhebbend Nederland. Absolute uitblinker in de Grote Hamersma dit jaar is Domäne Wachau, grüner veltliner 2016. Deze frisdroge aperitiefwijn is bekroond met een 9! “Beste grüner veltliner die voor dit geld te koop is”, aldus Harold Hamersma. Domäne Wachau grüner veltliner ligt bij HEMA in het schap voor €7,-.

Ook rood is goed vertegenwoordigd tussen de bekroonde wijnen. Niche de Torre Oria, petit verdot merlot 2014 bijvoorbeeld. Nieuw in het assortiment bij HEMA voor slechts €5,50 en nu al bekroond met een 8,5. “Niet alleen vanwege het feit dat we nu eens Spaans rood in het glas krijgen dat voor de verandering niet is gemaakt met tempranillo en/of garnacha. Maar omdat deze niche ons donker, kloek en vol rood brengt”.

Omfietswijngids 2018
Nicolaas Klei selecteerde voor de nieuwe Omfietswijngids vijftien HEMA wijnen die het omfietsen meer dan waard zijn. Zoals bijvoorbeeld de Copa Sabia, cava brut reserva emoción. Intense aroma’s van wit fruit, lekker fris en een bijzonder fijne mouse. Nicolaas Klei proefde blind een heel rijtje cava’s en Copa Sabia was overduidelijk de winnaar: ‘’Niet omdat het de meest complexe schuimwijn is, of ‘net champagne!’, maar in al z’n eerlijke ruige eenvoud precies wat cava moet zijn.’’ Ook voor de prijs fiets je om, een fles Copa Sabia, cava brut reserva emoción kost namelijk maar €7,50.

Een van de favoriete rode wijnen van Nicolaas is Château Fourreau, bordeaux 2015. Een fruitige neus en zachte tannines of zoals Nicolaas het zelf zegt: ‘’Kleine, karaktervolle bordeaux met fiks wat merlotleer en net genoeg strengheid in de afdronk.’’ Deze rode wijn ligt voor €5,50 in de winkel.

Dit bericht is geplaatst in importeurs, Nieuws, Redactie. Bookmark de permalink.