Klimaatverandering in de Franse wijnregio’s

door | 3 nov 2017 | Nieuws, Redactie

Franse oenoloog, landbouwingenieur en wetenschapper Joël Rochard spreekt over de gevolgen van klimaatverandering in de Franse wijnregio’s tijdens Tastin’ France 2018

Business France heeft de in Frankrijk vooraanstaande oenoloog, landbouwingenieur en wetenschapper Joël Rochard uitgenodigd om te komen spreken over de gevolgen van klimaatverandering voor de Franse wijngebieden.

Dat doet hij tijdens de overzichtsproeverij Tastin’ France (50 wijnproducenten uit 12 Franse wijngebieden).

Dit evenement vindt plaats op 23 januari 2018 in Hotel Casa 400 te Amsterdam; van 13.30 tot 18.30 uur en Joël Rochard zal twee presentaties verzorgen (om 14.30 en om 16.30 uur).

Wijnprofessionals ontvangen binnenkort een uitnodiging voor Tastin’France en voor deze presentaties.

Joël Rochard is nu werkzaam bij l’Institut National de la Vigne et du Vin; het wetenschappelijk Instituut voor de wijnbouw in Frankrijk; http://www.vignevin.com/en.

Daar heeft hij de afdeling duurzame ontwikkeling in 1997 opgericht.

Hij houdt zich bezig met milieuproblematiek, biodiversiteit en klimaatveranderingen in Europa en in het bijzonder in Frankrijk.

Als expert is Rochard al 20 jaar betrokken bij het OIV, The International Organisation of Vine and Wine.

Rochard heeft vele wetenschappelijke boeken op zijn naam staan waarvan twee die zijn onderscheiden door het OIV.

De oenoloog/landbouwingenieur en wetenschapper is ook fotograaf en dit najaar publiceert hij een boek met foto’s van wijngaarden die hij heeft genomen op zijn wijnreizen over de hele wereld, getiteld “Vignes et terroirs – Splendeurs des paysages du Monde”.

http://joel-rochard.com/en/

Frankrijk is de afgelopen twee jaar zwaar getroffen door noodweer met vernietigende effecten voor de wijnbouw