SACHA DE BOER ONTVANGT PRIX CHAMPAGNE 2018

door | 30 nov 2017 | Nieuws, Redactie

Fotograaf en voormalig nieuwslezeres Sacha de Boer heeft gisterenavond de “Prix Champagne” Nederland 2018 ontvangen. De “Prix Champagne” is een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Comité Champagne[1] in een beperkt aantal landen over de wereld. De “Prix Champagne” wordt traditioneel uitgereikt aan een persoon uit de creatieve, artistieke en/of culturele wereld, die uitblinkt vanwege zijn of haar creativiteit, talent of persoonlijkheid. In Nederland werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt in 2016 aan mode-ontwerpster Elsien Gringhuis.

De in Amsterdam geboren Sacha de Boer (°1967) heeft gisteren de prestigieuze Prix Champagne in ontvangst genomen tijdens een officiële prijsuitreiking in De Hortus in Amsterdam. Sacha studeerde communicatiewetenschappen en deed ondermeer professionele ervaring op bij televisiezender AT5, Radio 10, RTL en de NOS, waar ze vanaf 2003 het Achtuurjournaal presenteerde. Al lang voor haar werk bij tv richtte De Boer zich op haar passie voor fotografie. In 2013 besloot Sacha zich voluit te richten op haar carrière als fotografe.

In haar werk als fotografe concentreert Sacha zich hoofdzakelijk op drie verschillende domeinen : portretten, documentaires en eten. Sacha maakte drie kookboeken met ***chef Jacob-Jan Boerma van De Leest in Vaassen.

De beslissing om de Prix Champagne Nederland 2018 uit te reiken aan Sacha de Boer wordt door Grégoire Van den Ostende, directeur van Bureau du Champagne Benelux en officiële vertegenwoordiger van het Comité Champagne in de Benelux, als volgt toegelicht : “Sacha is een unieke persoonlijkheid die zich in haar leven en artistiek werk laat inspireren door de natuur en de authenticiteit van de mensen. Ze deelt ook haar passie voor eten en gastronomie dankzij haar fotografisch talent. Haar streven naar excellentie en vastberadenheid om projecten de juiste rijpingstijd te gunnen, zijn waarden die ook in de Champagnestreek hoog in het vaandel worden gedragen”.

WineParis Vinexpo 2023