Amsterdamse tandarts biedt wijnreizen in Nederland voor singles

door | 6 feb 2018 | Nieuws, Redactie

Beatrijs Oosters (37) is tandarts en woonachtig in Amsterdam. Ze houdt van een wijntje en is ook nog eens single. Wat als ze die laatste twee dingen nou eens combineerde? Met die gedachte werd Blend Weekend geboren. En waarom dan niet meteen de Nederlandse wijnwereld onder de aandacht brengen?
“Kennismaken met heerlijke Nederlandse wijnen”
Na een aantal mooie wijnreizen en een meer dan gemiddelde interesse voor het onderwerp ging Beatrijs voor zichzelf aan de slag als organisator van wijn weekenden. Onder de naam Blend biedt zij nu arrangementen aan. De tweede editie vindt alweer dit voorjaar plaats. En de reis gaat niet naar Frankrijk of Italië, maar ‘gewoon’ naar Brabant.
Beatrijs: “Mijn eigen ervaringen op dit gebied hebben mij aan het denken gezet. Er zijn heel veel wijnreizen naar het buitenland maar het aanbod in Nederland is zeer beperkt. Hier wil ik verandering in brengen door mensen kennis te laten maken met heerlijke Nederlandse wijnen en onze prachtige wijncultuur.”
Dat is op zich al vernieuwend. Maar Blend kent nog een tweede laag en opnieuw put Beatrijs hiervoor uit haar eigen ervaring.
“Ik heb zelf ervaren dat een leuke soloreis moeilijk te vinden is. Helemaal als je alleen maar een weekend weg wil of kan. Voor veel soloreizigers is een week naar het buitenland met een onbekend reisgezelschap een te grote stap. Zeker als het je eerste keer is op zo’n soort reis. Ik wil dit laagdrempeliger aanbieden en dicht bij huis. Ontdekken, ontspannen en ontmoeten zijn de drie kenmerken van een Blend Weekend. Soloreizende, like-minded 30’ers en 40’ers meenemen op een heerlijk wijnweekend.”
Het concept slaat aan en in april vindt de tweede editie van Blend Weekend plaats.