Deelnemende wijnregio’s Wine Regions Event 14 maart 2018 bekend!

door | 9 mrt 2018 | importeurs, Nieuws


Meer dan 20 wijnregio’s vertegenwoordigd op nieuw wijnevenement

Amsterdam, 9 maart 2018 – Op woensdag 14 maart 2018 vindt in het Amstel Boathouse Amsterdam het eerste ‘Wine Regions Event’ plaats. Deze beurs richt zich op de Nederlandse wijnprofessional en is een gezamenlijk initiatief van Perswijn Magazine en Pitch Communicatie & PR. Op dit eendaagse event presenteren vele wijngebieden en opkomende wijnlanden hun wijnen aan importeurs, retailers, sommeliers, chefs, inkopers en journalisten. Tevens zijn er gedurende dag diverse masterclasses te volgen. Inmiddels hebben al meer dan 600 bezoekers zich aangemeld. Bezoek aan het evenement is gratis voor wijnprofessionals. Aanmelden kan via deze link.

Vandaag maakt de organisatie van de wijnbeurs de deelnemers bekend.  “Bezoekers van Wine Regions Event kunnen een mix verwachten tussen bekende wijnregio’s en absolute nieuwkomers op de Nederlandse markt”, aldus de organisatie van het Wine Regions Event.  Zo zijn er onder andere domaines te vinden uit het Zuid-Franse Pays d’Oc IGP, bodega’s uit het Spaanse Ribera del Duero en slaan Libanon, Turkije, Georgië en Moldavië voor de gelegenheid de handen ineen onder de noemer Cradle of Wine. Italië laat wijnen proeven uit de regio’s Marche, Toscane en Emilia Romagna en presenteert Nederland wijnen uit het zuiden van Limburg en de Betuwe.

Er zijn landen die meerdere regio’s presenteren maar ook op zichzelf staande regio’s die hun wijnen laten proeven. De volgende deelnemers zijn 14 maart 2018 te vinden in Amstel Boathouse Amsterdam:

 • New York Wines
 • California Wines
 • Italië
 • Pays d’Oc IGP
 • Spain biowine regions
 • Cradle of Wine
 • Ribera del Duero
 • Turkije
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Elzas
 • Nederland

Verder worden ook de producten van wijn gerelateerde organisaties gepresenteerd. Hier vind je bedrijven zoals Coravin, XI Wine Systems en Cazebonne wijnreizen.

Masterclasses
Gedurende de dag worden er diverse masterclasses verzorgd door de aanwezige wijnregio’s. Deze zijn toegankelijk voor alle bezoekers van het event met vrije inloop. Let wel, vol = vol. Het programma voor de masterclasses is als volgt:

11:30 – 12:15     Surprising wines from Alpe Adria (Slovenië)
Ontdek de toegankelijke, biologische wijnen uit Alpe Adria. De wijnen zijn lager in alcohol en bevatten minder sulfiet.

12:45 – 13:30    Turkey meets the world
Verrassende topwijnen van zowel inheemse als ’s wereldse druivenrassen. Aan de UC Davis gestudeerde oenoloog en wijnconsultant Akin Gürbüz begeleid je door het oeroude wijnland Turkije.

14:00 – 14:45    Georgië
Zurab Ramazashvili is één van de grondleggers en eigenaren van het succesvolle Telavi Marani Wine Cellar. In deze masterclass vertelt hij je over de bijzondere geschiedenis van zijn wijnhuis, en over de Georgische druivenrassen en terroirs, aan de hand van een selectie van zijn wijnen.

15:15 – 16:00    Libanon
In deze masterclass vertelt Elie Maamari van Château Ksara, het oudste wijnhuis van Libanon, je alles over de Libanese wijn en het terroir van de Bekaa Vallei aan de hand van een selectie van zijn wijnen.

16:30 – 17:15    Kroatische wijn
In deze masterclass proef je de pareltjes van wijnland Kroatië. De drie belangrijkste regio’s komen aan bod. Het gematigde klimaat van Istrië, het landklimaat van de oostelijke binnenlanden en het droge subtropische klimaat van de Dalmatische kust.

Aanmelden voor Wine Regions Event
Bezoek aan het evenement is gratis voor alle Nederlandse en Belgische wijnprofessionals. Inmiddels hebben zich al meer dan 600 bezoekers aangemeld. Aanmelden kan nog steeds via deze link.

Het definitieve programma inclusief masterclasses en het deelnemersoverzicht is ook online terug te vinden op www.wineregionsevent.com.

Over Perswijn Magazine
Perswijn is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland. Het verschaft informatie over wijnen uit de gehele wereld en is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende ontdekkingen. Het staat vol met boeiende en leesbare artikelen over de meest uiteenlopende wijnen en wijngebieden, geschreven door bekende wijnjournalisten Geen droge kost, geen wijnsnobisme, maar zakelijke informatie voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Wijn is verrassend gewoon en Perswijn draagt dat uit. Het blad wordt zeer gewaardeerd om zijn objectieve en actuele wijninformatie. Voor elk nummer worden door een deskundig panel honderden wijnen kritisch geproefd. www.perswijn.nl

Over Pitch Communicatie en PR
Een trendsettend bureau in het promoten van food, wijn en hospitality labels. Al meer dan tien jaar heeft Pitch PR een sterke focus op de food- en wijn business en wordt er gewerkt aan opdrachten die uitblinken in smaak, innovatie, duurzaamheid of een ijzersterke prijs/kwaliteit. Pitch PR bestaat uit circa 10 communicatieprofessionals en analyseert, creëert en activeert merken. Dagelijks voert het team van Pitch PR de dialoog met alle media, influencers en bloggers in de wereld van food, wijn, spirits & hospitality. Het bureau wordt herkend als ‘Most Significant PR Agency in the Netherlands’ door Meininger’s Wine & Spirits International. www.pitchpr.nl

WineParis Vinexpo 2023