Jan van Lissum ontvangt KVNW Wijnrank

door | 5 apr 2018 | importeurs, Nieuws, Redactie

Blijk van waardering voor positionering van wijn als cultuurgoed van de samenleving

Den Haag, 5 april 2018 – Vandaag heeft Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association, na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) in de Franse Residentie, de Wijnrank ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert.

Jan van Lissum ontvangt de Wijnrank voor zijn jarenlange inzet voor de wijnbranche. Van Lissum mag gezien worden als een van de grote mensen in de wijn- en gastronomiejournalistiek die door zijn jarenlange inzet veel heeft bijgedragen aan een algemene kwaliteitsverbetering van wijnen in Nederland.

Van Houtert: Veel initiatieven kwamen uit de hand van Jan van Lissum, allen gericht op de kwaliteit van goede wijnen, of het nu huiswijnen, rosé, mousserende of dessertwijnen betrof.

Proefschrift en het Proefschrift Wijnconcours; de huiswijncompetitie, competities voor de beste rosé en de beste mousserende wijnen en Champagnes; grootse proeverijen; wijn-spijs evenementen en natuurlijk de Wine Professional, de enige echte vakbeurs voor wijnprofessionals. Teveel om op te noemen en de grote vraag is hoe ons wijnlandschap er zou hebben uitgezien als Jan er niet was geweest.. .”

De KVNW Wijnrank bestaat sinds 1987. De KVNW Wijnrank is een blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving.

In het verleden kregen onder andere Adriaan van Dis, Joop Braakhekke, Astrid Joosten, Hubrecht Duijker, Harold Hamersma, Ton Wortelboer en John Bindels dezelfde onderscheiding. De KVNW bevordert onder andere de kennis van en over wijn en stimuleert een verantwoorde consumptie.