Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

door | 7 jun 2018 | Nieuws, Redactie

Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine*, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben ook Jo Grootaerts*, Mark Scherp, Alain Alders* en André Tienelt* hun deelname bevestigd. In de inmiddels befaamde keuken geven internationale sterrenchefs leerzame masterclasses voor horecavakgenoten uit het hogere, exclusieve segment.
De jonge en bescheiden Jo Grootaers is chef-kok van restaurant Altermezzo in Tongeren (België) en werd vorig jaar verrast met zijn eerste Michelinster. Bovendien won Grootaers in 2017 de Young Chef Belux Award en werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. Deze rijzende ster laat in oktober voor het eerst zijn verfijnde keuken met marktverse producten en atypische ingrediënten zien in de demokeuken van Culinaire Saisonnier.
Mart Scherp van restaurant Scherp uit Middelburg is ambassadeur van de Dutch Yellowtail. Deze exclusieve vissoort is zeer geliefd bij topkoks vanwege de stevige textuur en de sublieme, zachte smaak. Dutch Yellowtail is een prachtig alternatief voor de bedreigde blauwvintonijn of zwaardvis en wordt hier in Europa duurzaam geproduceerd. Tijdens Folie Culinaire laat Scherp zijn bereidingen van deze bijzondere en veelzijdige vis zien én proeven.
Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag, Corona en Landgoed Duin & Kruidberg. In 2002 opende De Vrienden van Jacob haar deuren, met Alders als huidige Executive Chef en SVH-meesterkok. Alders omschrijft zijn stijl van koken als ‘losjes’ en wijst erop dat talent en culinaire ervaring belangrijk zijn, maar dat liefde voor het vak het verschil maakt. Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties en die passie komt hij laten zien.
André Tienelt, chef de cuisine van restaurant Wilder Ritter in Durbach (Duitsland) kookt  klassieke gerechten met regionale producten. Tienelt’s credo is ‘Eten moet plezier zijn’ en hij verrast zijn gasten dan ook met moderne interpretaties van vertrouwde producten. Zijn creativiteit en sublieme kookkunsten zijn terecht beloond met een Michelin ster.
Folie Culinaire
Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht, als vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.