Uitslagen Wijnkeuring van de Lage Landen bekend vanaf 2 september a.s.

door | 22 aug 2018 | Nieuws, Redactie

22 augustus 2018 – Ook dit jaar heeft de Wijnkeuring van de Lage Landen weer plaatsgevonden. 186 Nederlandse en Belgische wijnen deden in 2018 mee. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zondag 2 september a.s. zal onthuld worden welke wijnen een gouden, zilveren of bronzen medaille ontvingen. De onthulling vindt plaats in het Koetshuis naast Restaurant Bentinck in Amerongen, in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnboeren. De presentatie in Amerongen is in handen van vinoloog, wijnschrijver en gastro- entertainer Janna Rijpma.

Keuring door het Deutsche Weinbauambt

De Wijnkeuring van de Lage Landen werd uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt. Deze professionele instelling in Neustadt (Rheinland Pfalz) keurt jaarlijks meer dan 16.000 wijnen. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung. Voor de wijnen van de Wijnkeuring van de Lage Landen hanteert het Deutsche Weinbauamt dezelfde criteria als voor de Duitse wijnen.

Proef Nederlandse wijn op Chateau voor Buren

Op zondag 26 augustus a.s. zijn tijdens het wijnfestijn Chateau voor Buren in het Gelderse Buren diverse Nederlandse wijnboeren aanwezig om hun wijnen te laten proeven. Ook een aantal ingezonden wijnen van de keuring is daar te proeven. Een uitgelezen kans om met de diversiteit in de Nederlands wijnbouw kennis te maken! Meer informatie: www.chateauvoorburen.nl

Wijngaarden Open Dag

Deze wijn dit jaar op 22 en/of 23 september