Wining & Dining: Crystallum & De Bokkedoorns

door | 24 aug 2018 | importeurs, Nieuws, Redactie

Wining & Dining: Crystallum & De Bokkedoorns
datum: 30 september 2018

Op zondag 30 september kun je genieten van een verrassend diner met o.a. de exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen van Crystallum bij Restaurant De Bokkedoorns** in Overveen. Eigenaar en wijnmaker Peter-Allan Finlayson geeft tijdens het diner uitleg over zijn filosofie en zijn wijnen. Daarnaast staan er andere wijnen op het menu, waaronder een volledig nieuwe wijn uit ons assortiment! Het viergangendiner is incl. aperitief, koffie, thee, water en wijn voor € 125,- all-in.

CRYSTALLUM
De wijncultuur werd er bij Peter-Allan Finlayson met de paplepel in gegoten; zijn vader Peter Finlayson is een van de pinot-noirpioniers in de Zuid-Afrikaanse Hemel-en-Aarde Vallei. Tijdens een reis door Europa werkte Peter-Allan in de Bourgogne bij een aantal wijnmakers en raakte hij gefascineerd door de klassieke productiemethodes van wijn. In 2007 begon hij met hulp van zijn broer Andrew het kleine wijnbedrijf Crystallum. Het uitgangspunt is het maken van chardonnay en pinot-noirwijnen waarbij kleinschaligheid, duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. In korte tijd wist Crystallum, met wijnen die een duidelijke ’Bourgogne-stijl’ hebben, zich onder de elite van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers te scharen.

RESTAURANT DE BOKKEDOORNS**
In 1978 werd De Bokkedoorns** bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede. Vanaf 1 maart 2018 wordt de keukenbrigade aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp. Al 10 jaar is Roy werkzaam bij De Bokkedoorns**, waarvan de afgelopen 5 jaar als sous-chef naast Menno Post.

DATUM
Zondag 30 september 2018

PROGRAMMA
18.00 uur: ontvangst incl. amuses en aperitief
18.30 uur: aanvang diner aan prachtig gedekte lange tafels
Rond 22.00 uur: afsluiting van de avond

 >  Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop

WineParis Vinexpo 2023