TOPCHEFS KOKEN 24 UUR VOOR HET GOEDE DOEL

door | 22 okt 2018 | Nieuws, Redactie

Opbrengst kookmarathon 24H Chefs gaat naar het Rode Kruis

Op zondag 17 februari 2019 om precies 00:00 uur gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder negen gangen menu. Het evenement wordt georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. De opbrengst van 24H gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.

Negen gangen van drie topchefs

Ieder uur neemt een andere chef – geheel vrijwillig – plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor één van de acht time slots via de website www.24h-chefs.com. Er is keuze uit vier verschillende VIP tafels: VIP Green (€2.500), VIP Silver (€3.500), VIP Gold (€4.500) en VIP Platinum (€6.000). Elke tafel biedt plaats voor maximaal tien personen. Tevens is het vanaf december 2018 mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

Unieke veilingitems
Naast het diner vinden er ook verschillende activiteiten plaats. Het programma is nog een verrassing, maar denk bijvoorbeeld aan een (silent) disco en een indrukwekkende VR-beleving door de ogen Syrische vluchtelingen. Het evenement is 24 uur lang live te volgen via www.24h-chefs.com. Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke veilingitems. Zo is er een veilingitem met Tjitze van der Dam waarbij hij als gastchef een diner thuis kookt voor maximaal 6 gasten. De veiling is te vinden op https://24hchefs.onzeveilingonline.nl/ en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019. Er worden steeds nieuwe veilingitems online gezet.

Rode Kruis
Hulp aan mensen in nood, dat is waar het Rode Kruis voor staat. De link met eten is hierbij snel gelegd. Het ingezamelde geld tijdens 24H Chefs gaat geheel naar het Rode Kruis en maakt bijvoorbeeld de aanschaf en verspreiding van voedselpakketten mogelijk. Hiermee worden mensen in rampgebieden en conflictsituaties aan een maaltijd geholpen.

Juniper & Kin
24H Chefs vindt dit jaar plaats in Juniper & Kin gelegen op de 21e verdieping van QO Amsterdam, een bijzondere plek waar werelden bij elkaar komen en je naast de heerlijke gerechten kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Tijdens het event koken de sterrenchefs deels met ingrediënten uit de 200 m2 hightech kas op het dak van het gebouw, direct boven de bar.

Deelnemers 24H Chefs
Ook deze derde editie staan er vierentwintig chefs vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken. Samen proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis en maken van 24H Chefs hét culinaire evenement van Nederland. Alle chefs werken belangeloos mee aan dit initiatief.

De deelnemers van 24H Chefs 2019 zijn tot op heden:
Luc Kusters – Bolenius*
Menno Post – Olivijn
Sidney Schutte – Spectrum**
Dennis Kuipers – Vinkeles*
Arturo Dalhuisen – The White Room*
Jaimie van Heije – Jaimie van Heije
Roger Rassin – La Rive
Jan Sobecki – Tribeca**
Stefan van Sprang – Aan de Poel**
Roland Veldhuizen – Tante Koosje*
Soenil Bahadoer – De Lindehof**
Marcel van Lier – Latour*
Alain Alders – Vrienden van Jacob*
Jonathan Zandbergen – Merlet*
Onno Kokmeijer – Ciel Bleu**
Andre Gerrits – ’t Amsterdammertje*
Egon van Hoof – Mos*
Lucas Rive – Lucas Rive*
Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot – 212
Ewout Eleveld – De Leest***

Initiator Tjitze van der Dam
Tjitze van der Dam is werkzaam in QO Amsterdam met restaurants Persijn en Juniper & Kin. Als jonge chef wordt Tjitze door alle belangrijke vakbladen genoemd als talent van de toekomst en heeft daar ook de menige titels voor ontvangen waaronder de Culinaire Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie award.

De nuchtere, maar ambitieuze Fries, geboren in het dorpje Jubbega, verhuisde op zijn 22e naar de buurt van Haarlem om verder aan zijn carrière te werken. Zo werkte hij onder andere als sous chef onder Menno Post bij restaurant Ron Blaauw en restaurant De Vrienden van Jacob en als executive chef in het INK hotel. Na zijn overstap naar het westen is Tjitze ook events gaan organiseren. Zo organiseert hij voor de derde keer de 24-uurs kookmarathon met Nederlandse topchefs voor het goede doel. Afgelopen jaar heeft Tjitze zijn eerste kookboek uitgebracht ‘Hollandse Klassiekers Anno Nu’, daarnaast is hij ambassadeur van Dutch Cuisine.

Overige informatie over 24H Chefs

Datum zondag 17 februari 2019
Tijdstip van 00:00 tot 24:00 uur
Locatie Juniper & Kin, Hotel QO Amsterdam
Adres Amstelvlietstraat 4, 1096 GG Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 220 56 50
E-mail info@24h-chefs.com
Website www.24h-chefs.com