TEM HET MYTHISCHE ZEEMONSTER MET THE KRAKEN RUM!

door | 20 nov 2018 | importeurs, Nieuws

Intens, mysterieus, donker en wild: nieuwe exotische rum uit het Caribisch gebied spoelt aan in Nederland

De Kraken, de mythische reuzenoctopus, wordt gevreesd door zeelieden over de hele wereld. Hij houdt zich diep in de oceaan al eeuwenlang schuil om heel af en toe aan de oppervlakte te komen. Zo is ook de ‘dark spiced rum’ The Kraken: in Nederland eindelijk boven water gekomen om zijn plaats in de wereld van rum in te nemen.

The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben
De Kraken rum is een donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Een heerlijke drank met een geheime receptuur vol exotische specerijen, waarvan kaneel, gember en natuurlijk kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. Na een rijping van één tot twee jaar op eikenhout is een rum vol rijke aroma’s van koffie, karamel, vanille en kruiden het bijzondere eindresultaat. Een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

Mythisch zeemonster
De Kraken, de gevaarlijkste van alle zeemonsters is volgens de legende al miljoenen jaren oud en leeft op meer dan drieduizend meter diepte in de oceaan. De zeldzame keren dat hij aan de oppervlakte kwam vernietigde hij hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan. De connectie tussen het legendarische zeemonster en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa plotseling verdween. Het was een rustige zee, er was geen vuiltje aan de lucht maar het schip verdween spoorloos, als door de aarde – of in dit geval de zee – verzwolgen.

Of kwam het door iets monsterlijks, iets reusachtig? We zullen het nooit weten: een ontmoeting met de Kraken kent geen overlevenden. Wel dreven er her en der vaten rum in het water. Als een zoenoffer, een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd. Zo is ook de ‘dark spiced rum’, genoemd naar het monster.

Spiced rum
De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol en drink je puur of in de mix.

Overige informatie over The Kraken rum
Alcoholpercentage: 40%
O.a. verkrijgbaar bij: Gall & Gall, Mitra, Dirckiii, zelfstandige slijters, Makro & Sligro
Consumentenadviesprijs NL: €26,99
Website : www.krakenrum.com
Facebook The Kraken NL: https://www.facebook.com/KrakenNL/
Instagram: https://www.instagram.com/krakenrum/
Twitter: https://twitter.com/KrakenRum
Youtube: https://www.youtube.com/user/krakenrum

Verkoopinformatie NL: Walraven Sax
Website: www.walravensax.nl